X

Ministerul Apararii: Cererea Oficiala de ULTIMA ORA privind Armata Romana pentru Parlamentul Romaniei!

Ministerul Apararii a facut o foarte importanta cerere de ultima ora cu privire la Armata Romana, catre Parlamentul Romaniei, iar asta pentru ca in atentia tuturor oamenilor aduce acum ceea ce are nevoie tara noastra, mai exact achizitia de avioane F-35, de ultima generatie, cu care sa fie protejate cerurile Romaniei impotriva oricaror atacuri.

Ministerul Apararii vorbeste mai jos despre aceste avioane de ultima generatie, F-35, de care Fortele Aeriene ale Armatei Romane au nevoie, si asta pentru ca ele pot fi utilizate de catre Armata Romana in orice fel de misiuni de aparare, atat a tarii noastre, cat si a tarilor aliate din cadrul NATO, conform obligatiilor existente acum.

“Prin trimiterea către Parlamentul României a solicitării de aprobare a achiziţiei aeronavelor F-35, facem primul pas pentru dotarea Forţelor Aeriene Române cu o capabilitate de ultimă generaţie, care va oferi României un statut consolidat în arhitectura de securitate pe flancul estic şi în regiunea Mării Negre. Aceste avioane sunt dotate cu o gamă largă de senzori avansaţi.

Au capacitatea de a gestiona schimburi de informaţii criptate în timp real atât cu platforme aeriene, cât şi cu sisteme de apărare cu baza la sol şi de gestionare reală a imaginii operaţionale a câmpului de luptă şi utilizează muniţii inteligente de înaltă precizie. Aeronavele F-35 sunt cele mai avansate platforme aeriene disponibile la acest moment şi permit realizarea şi menţinerea superiorităţii aeriene.

Condiţie obligatorie pentru asigurarea suveranităţii în spaţiul aerian naţional şi, la nevoie, pentru apărarea acestuia. Principala ameninţare la adresa securităţii României în contextul actual este consolidarea potenţialului militar al Federaţiei Ruse şi creşterea presiunii militare la frontiera estică. Creşterea capacităţii de proiecţie a forţei prin utilizarea bazinului Mării Negre şi a teritoriilor Ucrainei, posibil ocupate în urma conflictului actual, constituie o sursă de insecuritate şi un indicator pentru intenţiile şi acţiunile potenţial agresive în proximitatea României.

Tabăra de vară pentru micii cercetași. La Stâna de Vale, de-a lungul a patru zile de tabără, copii, tineri și familii cu copii au trăit un crâmpei din viața unui militar, începând de la programul de dimineață, gimnastica de înviorare, servitul mesei la popota taberei și continuând cu ,,programul de instrucție”, prin practicarea unor lecții de supraviețuire.

Orientare în teren cu harta și busola, alpinism, parcurgerea unui traseu aplicativ-militar, toate adaptate la capacitatea și vârsta fiecărui participant. Programul de instrucție a fost combinat cu vizitarea Peșterii cu Cristale din mina Farcu, a Peșterii Urșilor, precum și a obiectivelor turistice din zonă.”

This post was last modified on aug. 10, 2023, 9:30 AM 09:30

Disqus Comments Loading...