Armata Romana: Informari privind Actiunile de ULTIMA ORA Confirmate pentru Toti Romanii

Armata Romana Informari Actiunile ULTIMA ORA Confirmate Toti Romanii

Armata Romana confirma in mod oficial o serie de actiuni de ultima ora pentru toti romanii din tara, iar asta pentru ca in atentia oamenilor este adus ceea ce urmeaza sa se intample in cursul zilelor urmatoare cu ocazia Zilei Marinei, la Constanta fiind organizate mai multe evenimente speciale in care vor fi implicati marinarii romani.

Armata Romana detaliaza mai jos ceea ce se intampla din punct de vedere al evenimentelor care vor avea loc la constanta, iar asta pentru ca foarte multi romani vor fi interesati sa vada cum se desfasoara lucrurile, si vor fi interesati sa participe pentru a se bucura de demonstratiile facute de catre marinarii romani pe mare.

“Forțele Navale Române organizează, în această perioadă, activități dedicate Zilei Marinei Române, care a ajuns la aniversarea cu numărul 121. Manifestări subsumate evenimentului au loc la Constanța, București, Mangalia, Brăila, Tulcea și Galați. La Constanța, activitățile aniversare vor continua sâmbătă, 12 august, de la ora 20.00, cu un concert itinerant al Muzicii Militare a Forțelor Navale, de la Piațeta Cazino la Piațeta Perla, pe faleza din Stațiunea Mamaia.

Luni, 14 august, Ziua Recunoștinței va fi marcată printr-o ceremonie militară și religioasă care va avea loc, de la ora 8.30, la Monumentul „Crucea Marinarilor” de pe faleza din Constanța. De la ora 10.00, în fața Comandamentului Flotei va fi organizată o festivitate de conferire a unor embleme și distincții personalului militar și civil care s-a remarcat în timpul anului de instruire.

Centrul de greutate al manifestărilor va fi marți, 15 august, când marinarii militari vor prezenta, după o absență de patru ani, Exercițiul demonstrativ întrunit „Forțele Navale Române 2023” pe scena maritimă din fața Comandamentului Flotei. Ceremonia va începe la ora 10.00 cu ridicarea Pavilionului, geacului și a Marelui Pavoaz la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului de Stat al României și cu tragerea a 21 de salve de tun, conform tradiției marinărești.

După alocuțiunile persoanelor oficiale și serviciul religios vor fi lansate, în apa mării, ancore de flori în memoria eroilor marinari care își dorm somnul de veci în adâncurile apelor. Zeul Neptun își va face apariția din largul mării, printr-o poartă de apă asigurată de remorcherele multifuncționale „Vânjosul”, „Vârtosul” și „Voinicul”, pentru a da startul demonstrațiilor.

Concomitent cu salutul de deschidere a exercițiului executat de elicoptere și ambarcațiuni rapide, care vor purta drapele României, Alianței Nord-Atlantice și Uniunii Europene. Momentul va fi urmat de defilarea Navei-școală „Mircea”, ambasadorul onorific al României pe mările și oceanele lumii, avându-i pe vergi pe cadeții de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” pentru a saluta publicul spectator, în timp ce un elicopter militar va lansa trei scafandri parașutiști.”