X

Austria: Deciziile de ULTIMA ORA Luate de Scholz si Nehammer, Schengen si Romania in Centru

Austria anunta in mod oficial decizia luata de catre Karl Nehammer, una extrem de importanta, care il are in centru inclusiv pe cancelarul german Olaf Scholz, iar asta pentru ca a fost anuntat in mod oficial faptul ca o intalnire este programata la Salzburg pentru discutii privind o multitudine de probleme dintre tari, inclusiv privind Schengen.

Austria vrea sa convinga Germania sa renunte la controalele de la frontierele dintre tari, lucru care desigur ca nu este foarte usor de realizat, dar care pentru Karl Nehammer conteaza extrem de mult, Olaf Scholz avand cu totul alte idei, inclusiv in ceea ce priveste aderarea Romaniei la Schengen, pe care guvernul de la Viena nu o agreaza.

Austria reclama in mod constant faptul ca sistemul Schengen este nefunctional, iar asta pentru ca exista probleme majore in ceea ce priveste migratia ilegala si numarul mare de migranti care ajung pe teritoriul tarii, insa daca cei doi cancelari se vor intelege, atunci exista sanse poate si ca Romania sa adere la Spatiul Schengen in cursul anului 2023.

“Cancelarul federal Olaf Scholz merge pentru prima dată într-o vizită bilaterală în Austria. Nehammer dorește să abordeze controalele la frontieră din spațiul Schengen la întâlnire. Germania continuă să efectueze controale la frontieră cu Austria, ceea ce arată că sistemul Schengen este structural nefuncțional. Se va discuta si cursul de acțiune al UE în lupta împotriva migrației ilegale.

Precum și controalele la frontierele intra-europene. Suntem mereu în contact strâns, în special în problemele care afectează cele două țări sau proiecte europene comune. Este important să facem schimb de informații în mod regulat și să ne coordonăm pe subiecte actuale europene și internaționale, să discutăm deschis provocările.”

This post was last modified on aug. 11, 2023, 8:52 AM 08:52

Disqus Comments Loading...