Marcel Bolos, ministrul Finantelor, a facut un anunt de ultima ora cu hotararile care au fost luate dupa ce mai multi angajati ai ministerului Finantelor, au luat decizia de a initia un protest spontan, in urma nemultumirilor legate de felul in care se va aploca planul privind masurile menite sa reduca cheltuielile bugetare pentru Romania.
Marcel Bolos vorbeste mai jos despre felul in care vor fi aplicate aceste masuri, dar si ce fel de impact este de asteptat ca ele sa aiba, iar asta pentru ca li se promite angajatilor ca masurile care vor fi luate, si care vor viza inclusiv acest minister, vor fi discutate inclusiv cu ei, astfel incat ei sa fie de acord cu ceea ce va fi decis.
“În spatele cifrelor, a hârtiilor și a efortului de zi cu zi, există oameni cu visuri, aspirații și speranțe. Cu acest gând mi-am făcut datoria în orice instituție am ajuns, fiind primul care a luptat pentru ca angajații să se simtă tratați cu respect și recunoștință. Din toate punctele de vedere. Astăzi a fost o zi importantă la Ministerul Finanţelor, pentru că am reușit să trecem printr-un moment de provocare și să găsim o cale către înțelegere și armonie.
În urma discuțiilor, sincere, pe care le-am avut, sper eu că am reușit să transformăm tensiunea și frustrarea într-o platformă pentru schimbare pozitivă. Am văzut încă o dată cât rău pot face informațiile neverificate răspândite în spațiul public. Care de data aceasta au fost picătura care a umplut paharul pentru o parte dintre angajați. 𝐂𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐚𝐦 𝐚𝐝𝐮𝐬.
Toate deciziile cu impact asupra aparatului guvernamental vor fi precedate de consultări.
Orice măsură adoptată va fi asumată la nivelul coaliției. Eu sunt partenerul angajaților din minister, ușa mea este deschisă oricând, dacă vor să îmi transmită îngrijorările lor sau probleme cu care se confruntă. Angajații din această instituție joacă un rol fundamental pentru dezvoltarea economică a țării și sunt primul care le va recunoaște valoarea ori de câte ori am ocazia.
Ei vor juca un rol vital în dezvoltarea economiei și aplicarea măsurilor necesare acestui scop. Tocmai de aceea trebuie să fie răsplătiți pe măsura importanței activității lor. Reversul medaliei este că am așteptarea să trateze fiecare zi cu profesionalism și eficiență, pentru că lipsa de eficiență ne costă scump.
În același timp, noi toți, din această instituției știm foarte bine că trebuie să dăm propriu exemplu de auto-management performant și de organizare eficientă a muncii noastre, plătite din bani publici. Noi suntem cei care știm mai bine decât orice altă instituție cât de necesară este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli și încadrarea în deficitul bugetar asumat.