Ministrul Apararii: Foarte IMPORTANT Anunt Oficial de ULTIMA ORA care Vizeaza Romania

Ministrul Apararii IMPORTANT Anunt Oficial ULTIMA ORA Vizeaza Romania

Ministrul Apararii transmite un foarte important anunt oficial de ultima ora, care vizeaza toata Romania, iar asta pentru ca Angel Tilvar in atentia romanilor aduce in mod oficial acum ceea ce ar trebui sa stie in legatura cu intalnirea sa recenta cu ambasadorul James C. O’Brien, din cadrul Departamentului de Satat al SUA, dar si cu ambasadorul SUA la Bucuresti.

Ministrul Apararii explica mai jos ce fel de discutii au fost purtate cu cei doi reprezentanti ai SUA in Romania, ele fiind concentrate pe Parteneriatul Strategic pe care tara noastra il are la ora actuala, unul extrem de important despre care ar trebui sa stie toti romanii, si care aduce beneficii substantiale inclusiv pentru Ucraina, invadata de catre Rusia.

“Am avut, astăzi, o întrevedere cu ambasadorul James C. O’Brien, din cadrul Departamentului de Stat al SUA și cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec. Am discutat, în principal, despre cooperarea bilaterală, în cadrul Parteneriatului Strategic Romania – SUA care este mai puternic ca oricând. România este astăzi un partener de încredere și valoros al #SUA, demonstrează ambiție, voință politică și capacitatea de a contribui la implementarea priorităților comune viitoare, inclusiv prin asumarea fermă a rolului de furnizor de securitate în regiune.

Oficialul român a salutat adoptarea, la 27 iulie, în Senatul Statelor Unite, a Legii de Autorizare a Apărării Naționale (National Defense Authorization Act), care include și Legea privind securitatea Mării Negre, printr-un amendament introdus de senatorii Jeanne Shaheen și Mitt Romney. Acest aspect reprezintă o reconfirmare a angajamentului și sprijinului constant al SUA pentru stabilitatea regională, regiunea Mării Negre fiind o zonă de interes strategic pentru NATO.

Fapt confirmat și în declarațiile ultimelor summit-uri aliate de la Madrid și Vilnius. Am reconfirmat angajamentul României pentru asigurarea securității regionale și am mulțumit partenerului american pentru prezența persistentă a forțelor armate ale #SUA în țara noastră și în regiunea Mării Negre, cel mai important pilon al consolidării posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic al #NATO.

Am a condamnat ferm atacurile nediscriminate ale Federației Ruse asupra infrastructurii civile de export a grânelor ucrainene, cu impact asupra securității alimentare globale. De asemenea, a evidențiat sprijinul României față de partenerul ucrainean.

Ministrul apărării naționale a reconfirmat angajamentul României pentru asigurarea securității regionale și a mulțumit partenerului american pentru prezența persistentă a forțelor armate ale SUA în România și în regiunea Mării Negre, cel mai important pilon al consolidării posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic.”