Ministrul Sanatatii: Anunt de ULTIMA ORA, Conditia Esentiala pentru Viata Sanatoasa a Romanilor!

Ministrul Sanatatii Anunt ULTIMA ORA Conditia Esentiala Viata Sanatoasa Romanilor

Ministrul Sanatatii a facut un foarte important anunt de ultima ora despre care trebuie sa stie chiar acum toti romanii, iar asta pentru ca el aduce in discutie una dintre conditiile esentiale pentru o viata sanatoasa a romanilor, iar asta inseamna accesul la alimente de buna calitate, care sa aiba si preturi accesibile pentru toti oamenii din intreaga tara.

Ministrul Sanatatii nu se limiteaza doar la alimentele sanatoase la preturi accesibile, ci vorbeste deasemenea inclusiv despre accesul romanilor la vaccinare, iar asta pentru ca vrea sa le ofere oamenilor posibilitatea de a se proteja impotriva oricarui tip de boli care le-ar putea pune viata in pericol in orice moment.

“Accesul la alimente de bună calitate la prețuri accesibile reprezintă o condiție a unei vieți sănătoase. Mergând în magazine din București și din țară în această perioadă am remarcat o reducere a prețurilor la alimentele de bază și mă bucur că prim-ministrul și Guvernul României au găsit o astfel de soluție într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic pentru întreaga țară.

Furnizarea de servicii de imunizare pe tot parcursul vieții este esențială pentru sanatatea populatiei si pentru o acoperire corecta si echitabila cu vaccinuri. Aceasta presupune o extindere a abordărilor actuale în materie de imunizare prin formularea unor programe specifice pentru: populații cu risc crescut pentru complicatii asociate bolilor prevenibile prin vaccinare (de exemplu femei însărcinate, copii, adolescenți și adulți cu boli cronice, persoane cu imunosupresie).

Persoane vulnerabile (migranți, persoane cu mobilitate mare care schimbă frecvent domiciliul, locuitorii din mediul rural, și comunități defavorizate socio-economic, comunități afectate de conflicte, dezastre și crize umanitare). lucrători din domeniul sănătății. Atât la nivel național, cât și la nivel mondial, ne confruntăm cu multiple aspecte îngrijorătoare legate de prevenția bolilor infecțioase, boli care pot afecta starea de sănătate și calitatea vieții populației, din diversele grupe de vârstă sau de risc.

În ultimile două decenii sunt remarcate următoarele particularități privind dinamica epidemiologică a acestor boli: Tendința de scădere a acoperirii vaccinale globale, prin reducerea complianței populației față de programele de vaccinare; Efectul de “herd immunity” devine numai parțial eficient, ca o consecință a “golurilor” (ferestrelor / breșelor) imunitare din populația generală.

Circulația agenților patogeni implicaț în producerea bolilor prevenibile prin vaccinare continuă și este favorizat fenomenul de re-emergență a unor boli considerate sub control prin vaccinare (ex. difteria, tetanus, tusea convulsivă, rujeola rubeola, etc). Vulnerabilitatea populației adulte, la care imunitatea post vaccinare de la vârsta copilăriei a scăzut sub niveluri protectoare.”