X

Nicolae Ciuca: Declaratiile Oficiale de ULTIMA ORA, ce Transmite Romanilor din Intreaga Tara!

Nicolae Ciuca Declaratiile Oficiale ULTIMA ORA Transmite Romanilor Intreaga Tara

Nicolae Ciuca a decis sa le vorbeasca romanilor din intreaga tara despre ceea ce trebuie sa stie in legatura cu felul in care tara noastra isi deruleaza la ora actuala relatiile bilaterale cu Germania, unul dintre cei mai importanti parteneri pe care ii au romanii, colaborarea dintre tarile noastre aducand multe investitii pe taram romanesc.

Nicolae Ciuca vorbeste deasemenea mai jos inclusiv despre ziua de 10 august 2018, in care a avut loc o reprimare violenta a unor proteste care cereau protejarea democratiei in Romania, premierul tarii noastre discutand despre cat de mare este importanta pentru toti romanii din acest punct de vedere, dar si despre ceea ce inseamna asta pentru viitor.

“Relațiile bilaterale dintre România și Germania sunt acum la un nivel excelent și suntem determinați să continuăm în acest ritm. I-am transmis această asigurare ambasadorului Republicii Federale Germania în România, E.S. Peer Gebauer, la întâlnirea de la Palatul Victoria pe care am avut-o astăzi, alături de premierul Marcel Ciolacu. Germania este unul dintre principalii investitori în România, cu peste 25.000 de companii cu participație germană.

Toate aceste afaceri generează locuri de muncă pentru români și contribuie la dezvoltarea economiei. L-am asigurat pe E.S. Peer Gebauer că Partidul Național Liberal va rămâne un susținător ferm al mediului de afaceri și al investițiilor esențiale pentru modernizare. În acest context, Forumul de Afaceri Româno-German din septembrie, de la Berlin, este un eveniment cheie pentru intensificarea relațiilor noastre economice.

Am transmis aprecieri și pentru sprijinul pe care Germania continuă să ni-l acorde pentru aderarea la Spațiul Schengen, sprijin care mi-a fost reiterat și de către președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, cu prilejul vizitei de stat a acestuia în România, de acum câteva luni. Ziua de 10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României.

A fost un eșec al democrației noastre și un moment care a afectat legătura de încredere dintre cetățeni și instituțiile statului. Cetățenii și-au exercitat atunci dreptul la liberă exprimare și au apărat independența justiției. Violența împotriva unor manifestanți pașnici, ca și agresiunea asupra celor care apără legea, sunt inacceptabile într-o democrație liberală autentică.

Toți cetățenii trebuie protejați în exercițiul liber al drepturilor fundamentale, în niciun caz abuzați și intimidați. Democrația este puternică atunci când cetățenii sunt liberi să își exprime ideile, opiniile. Totodată, ziua de 10 august 2018 a devenit un moment simbolic care nu trebuie uitat și a cărui importanță nu trebuie diminuată. Suntem datori, moral, legal și instituțional, clasă politică și instituții deopotrivă, să apărăm dreptatea.”

This post was last modified on aug. 11, 2023, 3:42 PM 15:42

Disqus Comments Loading...