Italia: Anunt INGRIJORATOR de ULTIMA ORA, Efectul pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Italia Anunt INGRIJORATOR ULTIMA ORA Efectul Aderarea Romaniei Schengen

Italia este in centrul unui extrem de ingrijorator anunt de ultima, el avand un efect foarte serios inclusiv asupra aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca in atentia intregii Europe este adus faptul ca numarul migrantilor a crescut in prima parte a anului 2023, comparativ cu anul 2022, ajungandu-se la 176.100 de intrari ilegale.

Italia este una dintre principalele tari prin care intra foarte multi migranti in Europa in momentul de fata, in cursul zilelor trecute avand loc o tragedie dupa ce 41 de migranti si-au pierdut vietile in urm unui naufragiu, ceea ce a provocat o noua unde soc in Europa, si a generat noi semnale de alarma privind migratia ilegala.

Italia colaboreaza cu Frontex pentru oprirea migratiei ilegale la ora actuala, insa numarul foarte mare de migranti care incearca sa ajunga pe teritoriul Europan este o problema tot mai serioasa, iar masurile luate pana acum nu par sa aiba efectele scontate, astfel ca ramane de vazut ce decizii vor fi luate si pentru aderarea Romaniei la Schengen.

“Numărul detectărilor de treceri neregulate a frontierei la frontierele externe ale UE a crescut cu 13% în primele șapte luni ale anului 2023 la 176.100, cel mai mare total pentru perioada ianuarie-iulie din 2016, conform calculelor preliminare. Creșterea a fost determinată în întregime de numărul de sosiri prin Mediterana Centrală, care rămâne principala rută de migrație în UE.

Si reprezintă mai mult de jumătate din toate detecțiile la granițele UE. Numărul traversărilor neregulate pe această rută s-a mai mult decât dublat (+115%). Aproape 2 800 de ofițeri de corp permanent și personal Frontex sunt implicați în diferite operațiuni de sprijinire a statelor membre și a țărilor vecine în protejarea frontierelor externe ale UE și combaterea criminalității.”