X

Ministerul Apararii: 2 Anunturi despre Armata Romana, de ULTIMA ORA, facute Publice

Ministerul Apararii a decis sa publice in mod oficial 2 anunturi de ultima ora cu privire la Armata Romana, iar asta pentru ca in atentia tuturor oamenilor este adus faptul ca, intr-o prima faza, nava turceasca TCG „Kınalıada”, urmeaza sa participe la festivitatile dedicate Zilei Marinei Romane, in perioada 12 – 16 august 2023.

Ministerul Apararii vorbeste mai jos despre importanta majora a acestui eveniment pentru Fortele Navale Romane, dar si despre ceea ce va face aceasta nava atat timp cat se va afla in Romania, separat de asta fiind adusa in atentia romanilor problema raului de mare, cu care foarte multa lume se confrunta, la un moment dat.

“Corveta turcească TCG „Kınalıada” participă la Ziua Marinei Române 2023. Locotenent-comandorul Burak Duzalan, comandant secund al corvetei, ne transmite salutări și „Vânt din pupă!” alături de căpitanul Cristian Lungu, ofițer de legătură din partea Comandamentului Flotei. Corveta turcească TCG „Kınalıada” (F-514) face o escală în portul Constanța, în perioada 12-16 august, pentru a participa la „Ziua Marinei Române”.

Alături de navele militare și civile românești. Portul Constanța este primul port străin pe care îl vizitează TCG „Kınalıada”. Prezența navei militare turce întărește buna colaborare dintre Forțele Navale Române și Turcești. De Ziua Marinei Române, Forțele Navale Turceşti vor participa cu un pluton de militari în Garda de Onoare, iar corveta va fi la ancoră, putând fi vizionată de pe faleza din Constanța.

„Majoritatea oamenilor experimentează răul de mare atunci când urcă prima dată pe o navă, este firesc.” Sergentul major Răzvan Slujitoru, sanitar principal pe Fregata „Regina Maria” de 5 ani de zile ne povestește despre cum se manifestă răul de mare, cum poate fi ameliorat și despre provocările medicale care pot apărea pe mare. „Răul de mare este mai puternic la început, când mergi pe vas, iar organismul nu este încă obișnuit.

Odată cu timpul acest rău de mare trece. Acesta se poate gestiona destul de ușor. Răul de mare se poate manifesta printr-o simptomatologie diversă precum stări de somnolență, greață sau vărsături. Răul de mare poate fi ameliorat prin privirea orizontului, acest lucru ne poate calma. De asemenea, o bună hidratare ajută la ameliorarea răului de mișcare din timpul plecărilor pe mare.

Dacă nici una dintre aceste variante nu funcționează, se pot administra pastile împotriva răului de mare. Majoritatea oamenilor experimentează răul de mare atunci când urcă prima dată pe o navă, este firesc. Răul de mare nu constituie un impediment. Atât timp cât la bordul navei există personal medical specializat, totul este în regulă. “

This post was last modified on aug. 12, 2023, 10:22 PM 22:22

Disqus Comments Loading...