Ministrul Sanatatii: Ordinul Extrem de IMPORTANT Semnat si Dezvaluit Tuturor Romanilor

Ministrul Sanatatii Ordinul Extrem IMPORTANT Semnat Dezvaluit Tuturor Romanilor

Ministrul Sanatatii a semnat si dezvaluit pentru milioane de romani din intreaga tara un nou ordin extrem de important, despre care ar trebui sa stie foarte multa lume, iar asta pentru ca el aduce in atentia noastra normele metodologice privind infiintarea, autorizarea, dotarea, functionarea si inregistrarea cainetelor de libera practica.

Ministrul Sanatatii explica in mod oficial si clar mai jos cum anume trebuie sa fie puse in practica prevederile acestui nou ordin, care este deja in vigoare, astfel ca foarte multi dintre oameni stiu deja la ce sa se astepte, mai ales ca vorbim despre masuri care sunt benefice pentru foarte multi dintre romani.

“Ordinul ministrului sănătății nr. 1.992/2023 pentru aprobarea Normelor metodologice privind înființarea, autorizarea, dotarea, funcționarea și înregistrarea cabinetelor de liberă practică pentru serviciile publice conexe actului medical, precum și pentru stabilirea documentelor necesare pentru eliberarea autorizațiilor de liberă practică pentru personalul care desfășoară servicii publice conexe actului medical.

Publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 574 din 26 iunie 2023, se modifică și se completează după cum urmează: La articolul 2, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins: Autorizațiile sanitare de funcționare pentru cabinetele de liberă practică conexe actului medical emise, în baza prevederilor Ordinului ministrului sănătății nr. 1.030/2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare.

Amenajare, construire și pentru funcționarea obiectivelor ce desfășoară activități cu risc pentru starea de sănătate a populației, cu modificările și completările ulterioare, anterior intrării în vigoare a prezentului ordin își mențin valabilitatea până la modificarea condițiilor care au stat la baza emiterii acestora. După articolul 9 se introduce un nou articol, articolul 10, cu următorul cuprins.

În termen de 12 luni de la data intrării în vigoare a prezentului ordin, cabinetele de liberă practică conexe actului medical înființate anterior intrării în vigoare a prezentului ordin vor fi reorganizate de către direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, conform prezentului ordin. Anexa nr. 3 „Lista documentelor necesare pentru eliberarea autorizațiilor de liberă practică pentru personalul autorizat de Ministerul Sănătății.

Altul decât medicii și asistenții medicali, să exercite în mod independent servicii publice conexe actului medical“ se modifică și se înlocuiește cu anexa nr. 1 la prezentul ordin. Anexa nr. 5 „Modelul cererii pentru solicitarea autorizației de liberă practică pentru serviciile publice conexe actului medical“ se modifică și se înlocuiește cu anexa nr. 2 la prezentul ordin.”