Volodimir Zelenski: Ucraina Deruleaza o Campanie Ampla de Deminare in Teritoriile Eliberate

Volodimir Zelenski Ucraina Deruleaza Campanie Ampla Deminare Teritoriile Eliberate

Volodimir Zelenski anunta ca Ucraina deruleaza o ampla campanie de deminare in teritoriile care au fost eliberate de sub controlul Rusiei, iar asta deoarece un numar extrem de mare de mine anti-personal, sau anti-tanc, au fost plasate de catre soldatii rusi pentru a bloca avansul trupelor ucrainiene in teritoriile eliberate.

Volodimir Zelenski ii lauda pe toti priotehnistii care participa in mod activ la eforturile de deminare ale teritoriilor eliberate, ele fiind extrem de dificile, asa cum era de asteptat, insa in viitor e posibil ca multe dintre teritoriile eliberate sa nu mai fie pline de atat de multe mine.

“Astăzi aș dori să mulțumesc tuturor specialiștilor noștri implicați în deminare. Ei chiar lucrează pe teren. Câmpurile, teritoriul așezărilor, liniile electrice, instalațiile de infrastructură sunt deminate.

Ziua trecută au lucrat 133 de unități pirotehnice în toată țara. Cele mai multe dintre ele se află în regiunile Herson, Harkiv și Donețk. Vă mulțumesc – fiecăruia care curăță pământul ucrainean de urmele terorii rusești!

Aș dori în special să menționez câțiva specialiști. Acesta este Anton Volos, un deminator al departamentului de lucrări pirotehnice, Bohdan Olshevsky, un șofer-mecanic-deminator. Ambii lucrează în echipa de urgență și salvare a Serviciului de Urgență din regiunea Lugansk. Multumesc baieti!

Serhiy Siroshtan, șeful grupului de lucrări pirotehnice, Departamentul principal al Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei din regiunea Herson. Mulțumesc, Serhiy!

Polițiști: locotenent colonel Valentyn Melnyk, locotenent colonel Ihor Pidlisny, colonel Yaroslav Kostiv. Au condus pe rând grupurile serviciului de inginerie a explozivilor – 10-15 grupuri – în regiunea Harkov. Din 22 septembrie până în prezent – în teritoriul eliberat de ocupanți. Foarte activ. Mulțumesc! Și foarte eficient.

Mulțumim tuturor celor care lucrează pentru securitatea Ucrainei și a ucrainenilor! Mulțumim tuturor celor care luptă pentru țara noastră – Bakhmut, Avdiyivka, direcția Shakhtarsk, Kupiansk, direcțiile de sud. Slavă vouă, războinici! Slavă tuturor celor care distrug ocupantul! Slavă tuturor celor care susțin Ucraina, sprijiniți ucrainenii! Mulțumesc! Glorie Ucrainei!”