X

Ministrul Economiei: Anuntul IMPORTANT, ce Programe Oficiale sunt Anuntate pentru Toti Romanii!

Ministrul Economiei a facut un anunt extrem de important cu privire la programele oficiale care vor fi initiate in Romania in perioada urmatoare, si asta pentru ca vorbim despre o serie de masuri menite sa ajute atat economia, cat si oamenii din intreaga tara in momentul de fata, dupa cum puteti vedea si mai jos.

Ministrul Economiei le cere deasemenea si oamenilor sa le multumeasca uneori angajatilor din ministerul sau, insa aduce adeasemenea in atentie si faptul ca profitul operational al companiilor de stat pentru anul 2023 urmeaza sa fie unul pozitiv, deficitul comercial pentru tara noastra, scazand deasemenea.

“Sunt trei programe pe care o să le punem acum în transparenţă, săptămâna viitoare, vorbim de microindustrializare, de servicii de piaţă şi de fonduri elveţiene, într-o formă uşor diferită, nu aşa cum era cunoscut”, a spus ministrul.Radu Oprea a precizat că programul era desfăşurat înainte prin agenţiile regionale pentru IMM-uri însă nu mai este timp pentru același tip de punere în practică.

”Anumiţi paşi procedurali nu au fost făcuţi la timp şi atunci, pentru a putea să cheltuim banii, ei trebuie să ajungă la antreprenori repede şi în timp util. Vom merge prin bănci, prin primă de capital astfel încât să sprijinim investiţiile reale, proiectele mature, pe o primă de capital. Eu știu că-n toate instituțiile de stat sunt oameni care lucrează. Și lucrează mult, și lucrează bine.

În general, despre aceștia nu vorbim și nici măcar nu avem curiozitatea să-i descoperim, să-i vedem, să vorbim despre ei, să le spunem măcar ”mulțumesc”, un simplu mulțumesc. Pentru acei oameni care lucrează lucrul acesta este foarte important, pentru că munca lor este valorizată. Dacă știm să-i găsim pe aceștia, garantez că lucrurile vor merge mult mai bine în statul român.

Cred că am să vă produc o surpriză la sfârșitul anului, când o să ne uităm împreună pe profitul operațional al companiilor de stat. Două vești bune pe care le-am văzut în datele macroeconomice din ultima perioadă: deficitul comercial la 5 luni a scăzut cu 2,2 miliarde. E un lucru foarte important, un obiectiv pe care-l avem în programul de guvernare.

Acela de a scădea de deficitul comercial și cu măsurile pe care le luăm prin schemele de ajutor de stat, de stimulare pe zonele unde avem potențial, cum e la procesarea produselor agro-alimentare sau la materiale de construcție, lucrurile vor fi simțite și mai bine. Al doilea exemplu: inflația e dintr-o cifră – 9,4%, adică sub 10%.”

This post was last modified on aug. 14, 2023, 12:52 PM 12:52

Disqus Comments Loading...