Ministrul Energiei: IMPORTANTE Decizii de ULTIMA ORA Dezvaluite Oficial Tuturor Romanilor din Tara

Ministrul Energiei IMPORTANTE Decizii ULTIMA ORA Dezvaluite Oficial Tuturor Romanilor Tara

Ministrul Energiei a luat decizia de a aduce in atentia milioanelor de romani din intreaga tara importante decizii pe care le-a luat si le-a pus in aplicare, iar asta pentru ca in cadrul deplasarii facute in Washington a realizat o serie noua de intalniri cu inalti oficiali din cadrul guvernului american, zilele trecute.

Ministrul Energiei vorbeste despre colaborarea extrem de importanta pe care Romania o deruleaza cu SUA in domeniul energetic, ea fiind esentiala pentru viitorul tarii noastre, dupa cum cel mai probabil stiti deja, iar mai multe detalii despre ceea ce s-a discutat puteti citi in mesajul publicat de Sebastian Burduja.

“Am continuat întâlnirile la Washington la Casa Albă cu Sarah Ladislaw, asistent al președintelui și director senior pe probleme de mediu și energie. O întâlnire excelentă, în care am setat principalele repere pentru avansarea programului nuclear civil românesc, exploatarea noilor surse de energie regenerabilă și soluții comune pentru o tranziție inteligentă.

De mare importanță a fost și întâlnirea cu conducerea EXIM BANK SUA. Instituția s-a angajat să contribuie cu o finanțare de 3 miliarde de dolari la construcția unităților 3 și 4 de la Cernavodă, și cel puțin încă pe atât la proiectul reactoarelor nucleare de mici dimensiuni de la Doicești. Lucrurile avansează într-un ritm bun.

Apoi am avut deosebita onoare să fiu oaspetele Atlantic Council, unul dintre cele mai prestigioase institute din Washington, în dialog cu Jeff Pyatt, secretar adjunct pentru resurse energetice. Evenimentul a inclus o masă rotundă pentru discuții private cu vectori de influență din capitala Americii, urmată de o emisiune interactivă (link în comentarii).

Vizita a însemnat și șansa unei revederi surpriză. În timpul unei întâlniri la departamentul de stat, aflând de sosirea noastră, a venit fostul meu coleg de la Harvard, Ned Price. Ned a fost câțiva ani purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, un rol absolut vital, iar din martie este consilierul lui Anthony Blinken. E genul de om care vrea să facă bine pe această lume și am păstrat cu bucurie legătura în toți acești ani.

Cu siguranță România are mulți prieteni la Washington. Sectorul energetic este o dimensiune vitală a parteneriatului strategic, iar România este un vector de stabilitate și securitate în regiune. Eforturile noastre pentru sprijinirea Republicii Moldova și Ucrainei sunt apreciate aici, la fel este și capacitatea de inovare a României și calitatea specialiștilor noștri în energie. Înainte, împreună.”