X

Spania: Problemele foarte INGRIJORATOARE care pot AMANA Aderarea Romaniei la Scengen

Spania detine in momentul de fata presidintia Consiliului Uniunii Europene, insa se confrunta cu o serie de probleme extrem de serioase din cauza carora, aderarea Romaniei la Schengen ar putea fi amanata, iar asta pentru ca numarul de miigranti care continua sa vina in Europa este, din pacate, in continua crestere in aceasta perioada.

Spania a colaborat cu Germania si EUROPOL pentru a destructura recent o retea de traficanti de persoane, care cereau pana la 20.000 de euro pentru a duce oameni din Orientul Mijlociu catre diverse locatii din Europa, insa separat de asta, spaniolii se confrunta si cu marea problema a pactului privind azilul, care inca nu a fost semnat.

Spania este un foarte mare sustinator al aderarii Romaniei la Schengen, insa avand in vedere problemele atat de mari cu care se confrunta in momentul de fata Europa din cauza migratiei ilegale, e greu de spus ce importanta va mai avea aderarea Romaniei la Schengen in fata dorintelor de a opri intrarile ilegale a sute de mii de oameni anual.

“Poliția Națională, în colaborare cu Poliția Federală Germană și Europol, a dezmembrat logistica unei organizații criminale despre care se presupune că este dedicată traficului ilicit de migranți sirieni în Spania, Germania și Norvegia. Ruta migratorie a străbătut trei continente, Asia, Africa și Europa, iar migranții.

Care au ajuns să plătească organizației până la 20.000 de euro, au ajuns pe calea aerului, pe mare și pe uscat, a raportat duminică aceasta Direcția Generală a organismului. În plus, în cadrul operațiunii au fost arestate 19 persoane, dintre care șase au intrat în arest provizoriu. Din totalul arestărilor, 14 au avut loc în Toledo, 2 în Cuenca, 2 în Madrid și 1 în Almería.”

This post was last modified on aug. 14, 2023, 12:04 PM 12:04

Disqus Comments Loading...