X

Ucraina a Continuat Contraofensiva, Avansand Impotriva Pozitiilor Armatei Ruse

Ucraina isi continua contraofensiva impotriva Rusiei in momentul de fata, soldatii sai reusind sa obtina o serie de avansuri in atacurile pe care le-au derulat, si totul in contextul in care se confrunta cu lipsa armelor si munitiei de care au nevoie pentru a avea succesul dorit.

Forțele ucrainene au desfășurat operațiuni contraofensive pe cel puțin două sectoare ale frontului pe 13 august și au avansat în vestul Donețk-estul Oblastului Zaporijia și în vestul Oblastului Zaporijia. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au condus operațiuni ofensive în direcțiile Berdyansk (zona de vest Donețk-estul Oblast Zaporizhia) și Melitopol (vestul Oblast Zaporijia) și au obținut un succes parțial în apropiere de Robotyne (vestul Regiunii Zaporizhia, la 13 km sud de Orikhiv).

Mai multe surse ruse au susținut pe 12 august că forțele ruse s-au retras din Urozhaine (în zona Donețk-Zaporizhia Oblast), deși multe surse ruse au respins aceste afirmații pe 13 august și au susținut în schimb că forțele ruse încă ocupă partea de sud a Urozhainei, că luptele sunt în curs de desfășurare și că zonele din Urozhaine sunt contestate

ISW nu a observat confirmarea că forțele ruse s-au retras complet din Urozhaine și că forțele ruse probabil mențin în prezent poziții cel puțin în partea de sud a așezării.

Spațiul informațional rusesc profită de câștigurile ucrainene din Urozhaine (în zona de frontieră Donețk-Zaporizhia Oblast) pentru a evidenția moralul slab al Rusiei și provocările de comandă în zonă. Un milblogger rus s-a plâns pe 12 august că Brigada de pușcă motorizată a 37-a Gărzi Separate din Rusia (Armata 36 Combinată, Districtul Militar de Est) nu a reușit să dedice unități de tancuri pentru a-și susține infanteriei din Urozhaine și s-a retras prematur din Urozhaine pe 10 august, susținând că le lipsesc întăriri, când în realitate personalul unității era beat în zonele din spate.

Milblogger s-a plâns că întreaga Armată a 36-a Armată Combinată (CAA) nu dorește să apere așezarea în timp ce Formația Operațională de Luptă Tactică a Republicii Populare Donețk (DNR) „Kaskad” și Brigada 40 de Infanterie Navală (Flota Pacificului) îl apără pe Urozhaine.

Aceste plângeri au generat o multitudine de răspunsuri în spațiul informațional rusesc, inclusiv încercări de a reduce tensiunile dintre formațiunile ruse implicate, dublarea plângerilor împotriva Brigăzii 37 și a 36-a CAA și acuzându-l pe milbloggerul inițial care a raportat o retragere a Rusiei din Urozhaine de încercare. pentru a umfla reputația altor unități de apărare în detrimentul reputației celui de-al 36-lea CAA.

This post was last modified on aug. 14, 2023, 9:08 PM 21:08

Disqus Comments Loading...