Italia: Decizia URGENTA a Giorgiei Meloni in Plina CRIZA, Masuri ce Vizeaza Schengen si Romania

Italia Decizia URGENTA Giorgiei Meloni Plina CRIZA Masuri Vizeaza Schengen Romania

Italia ia noi masuri de urgenta in plina criza, Giorgia Meloni fiind obligata sa actioneze imediat, o decizie care are impact inclusiv asupra Schengen si a Romaniei fiind confirmata in mod oficial, iar asta pentru ca guvernul de la Roma vrea sa creasca numarul repatrierilor migrantilor ilegali care sunt depistati pe teritoriul tarii.

Italia a inregistrat o crestere de 115.1% a numarului de migranti care au ajuns pe teritoriul sau in primele 7 luni ale acestui an, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, Libia si Tunisia fiind principalele tari din care ei provin, iar asta pune o presiune uriasa pe Schengen, deci se va creste numarul deportarilor.

Italia a reusit sa deporteze mai multi migranti in 2023, procentul fiind de 28.05%, insa din septembrie va fi impusa o noua legislatie, in baza careia vor fi putea fi deportati si mai multi migranti, astfel incat sa fie descurajate inclusiv intrarile in tara, si poate asa se va semna si noul pact privind migratia, iar Romania va putea adera la Schengen.

“Guvernul italian va majora expulzările migranților începând cu luna septembrie a anului viitor, când va aproba un decret care vizează consolidarea acestora, după ce în primele șapte luni ale anului numărul concedierilor a crescut cu 115,1% față de aceeași perioadă. a anului precedent. Potrivit ultimelor date oficiale, migranții care au debarcat pe coastele italiene în 2023 au fost 89.158.

Față de 41.435 în aceeași perioadă a anului 2022, o creștere de 115,1%, Tunisia înlocuind Libia ca principală țară de plecare. Vom consolida sistemul de expulzare, mai ales pentru persoanele care s-au dovedit a fi periculoase; Vom oferi resurse și proceduri mai rapide pentru implementarea a două CPR, centrele în care sunt deținuți ilegali pentru a fi deportați.”