X

Spania: Problema INGRIJORATOARE cu Ungaria, Polonia, care Afecteaza Romania si Aderarea la Schengen

Spania are o problema foarte ingrijoratoare din cauza Poloniei si Ungariei, iar asta pentru ca ambele pun in mod constant piedici aderarii Romaniei la Schengen, ceva ce desigur ca genereaza foarte multa ingrijorare si foarte multe intrebari la Bucuresti, insa din pacate tara noastra depinde de ajutorul oferit de partenerii europeni.

Spania este forte hotarata sa adopte noul pact privind migratia in cadrul presidintiei sale a Consiliului Uniunii Europene, dar Ungaria si Polonia se opun cu vehementa unor prevederi, iar cum aderarea Romaniei la Schengen depinde de adoptarea acestui pact, blocajele dau sanse minime realizarii obiectivelor guvernului de la Bucuresti.

Spania incearca sa rezolve divergentele cu Ungaria si Polonia in momentul de fata, insa are dificultati majore in a ajunge la numitori comuni cu aceste doua tari, in special cu Viktor Orban, astfel ca e greu de spus ce se va putea face pentru noi in viitorul apropiat, astfel incat aderarea la Schengen sa devina o realitate pentru Romania.

“Această președinție spaniolă este foarte angajată să ajungă la o poziție în Consiliu cu privire la pactul privind migrația. Spania va trebui să revizuiască bugetul UE împreună cu restul țărilor membre. Având în vedere toate acestea, este considerat că este o mare oportunitate pentru țară. Este o ocazie foarte importantă de care trebuie profitat foarte bine.

Unul dintre cele mai comentate aspecte în politica comunitară este rolul jucat de guvernele Ungariei și Poloniei, ai căror președinți întrețin o confruntare aproape zilnică cu UE. Aceste țări joacă să blocheze problemele care necesită unanimitate, cum ar fi problemele de politică externă sau problemele fiscale. Politica contragreutăților de la Bruxelles permite încapsularea Ungariei și Poloniei, dar, fără îndoială, sunt o problemă.”

This post was last modified on aug. 16, 2023, 1:42 PM 13:42

Disqus Comments Loading...