Ministrul Educatiei anunta in mod oficial o serie de actiuni de ultima ora, despre care trebuie sa stie multi romani din intreaga tara, iar asta pentru ca vorbim in mod oficial despre faptul ca au fost purtate discutii despre elaborarea documentelor care reglementeaza activitatea in scoli si universitati.
Ministrul Educatiei explica in mod oficial faptul ca este nevoie de aceste noi reglementari dupa ce noile legi ale educatiei au fost adoptate, si asta pentru ca modificarile aduse de catre lege trebuie sa si fie puse in aplicare in toata tara, iar pentru ca acest lucru sa se intample, e nevoie de coordonare si noi reglementari de la minister.
“Astăzi, am avut o nouă întâlnire cu echipa de la Ministerul Educației, pentru a discuta despre stadiul de elaborare a documentelor care reglementează activitatea în școli și universități, odată cu intrarea în vigoare a noilor legi ale educației. Printre priorități, se numără criteriile de acordare a burselor, transportul elevilor, standardele de calitate pentru grădinițe și creșe, precum și pentru serviciile de educație timpurie complementare.
Am încredere că vom primi, atât pentru elaborarea documentelor, cât și pentru implementarea măsurilor, sprijinul tuturor actorilor implicați în domeniul educației, așa cum l-am primit, de altfel, pentru elaborarea pachetului legislativ. Documentele elaborate vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației, pentru a fi consultate, înainte de aprobare. Este un bun prilej să transmiteți.
In perioadele menționate odată cu lansarea în consultare, sugestiile de îmbunătățire. Împreună putem construi o școală în care niciun copil nu rămâne în urmă! Referitor la subiectul la Matematică_Științe ale naturii din cadrul examenului național de bacalaureat 2023, sesiunea august:
Astăzi, în cadrul probei E.c) a examenului național de bacalaureat, s-a constatat că, dintr-o eroare materială, traducerea a două dintre cerințele subiectului la Matematică_Științe ale naturii, transmis către candidații care au solicitat susținerea examenului în limbile maghiară, germană și italiană, conținea erori. Precizăm că toți candidații primesc și subiectul în limba română și că acesta era corect.
Erorile, în cazul traducerilor, au fost remediate imediat ce au fost sesizate Comisiei naționale de organizare și desfășurare a examenului național de bacalaureat 2023. De asemenea, toți cei 132 de candidați care ar fi putut fi afectați au primit timp suplimentar de rezolvare a cerințelor. Regretăm inconvenientele pe care această situație le-a generat pentru cei 132 de candidați și vă asigurăm că Ministerul Educației face toate demersurile pentru desfășurarea în bune condiții a activităților specifice examenului național de bacalaureat.”
This post was last modified on aug. 17, 2023, 8:29 PM 20:29