X

Romania BOICOTATA de Ungaria, Deciziile lui Orban care Intarzie Aderarea la Schengen

Romania are procesul de aderare la Spatiul Schengen boicotat de catre Ungaria lui Viktor Orban, iar asta pentru ca vorbim despre masuri luate de guvernul de la Budapesta, care ingreuneaza tot ceea ce face tara noastra pentru a se asigura de faptul ca nu va mai fi nevoita in viitor sa pastreze controalele la granitele cu tarile din vestul Uniunii Europene.

Romania are “bete in roate” puse atat de Ungaria, cat si de Polonia, iar asta pentru ca niciuna nu vrea noi cote privind migrantii pe care ar trebui sa ii accepte pe teritoriul sau, conform noului pact privind migratia, care este negociat la nivelul Uniunii Europene, dar mai mult, maghiarii transfera catre Austria migrantii care ajung pe teritoriul lor, ingreunand situatia Romaniei.

Romania se vede nevoita sa depinda de alte tari din Uniunea Europeana pentru a se asigura de faptul ca reuseste sa-si finalizeze aderarea la Spatiul Schengen, iar asta pentru ca piedicile puse de Ungaria, impreuna cu Polonia, nu fac altcev adecat sa sustina politica lui Karl Nehammer, cea in baza careia tara noastra nu va fi acceptata in Schengen prea curand.

“Ungaria și Polonia joacă un rol cheie în soluționarea situației, blocând planurile Uniunii Europene, tocmai cele de care Viena ar face dependentă aderarea la Schengen a Bucureștiului și Sofia. În ciuda faptului că Ungaria permite refugiaților să meargă în vest.

Si acceptă doar foarte puține cereri de azil, Viktor Orbán nu este criticat de liderii OVP, ci mai degrabă curtat. Șaptezeci la sută dintre migranții acceptați în Austria nu fuseseră anterior înregistrați în nicio altă țară europeană. Potrivit acestora, explicația este că majoritatea refugiaților sunt pur și simplu transferați din Ungaria în Austria.”

This post was last modified on aug. 17, 2023, 6:19 PM 18:19

Disqus Comments Loading...