X

ATENTIONARE Meteorologica de ULTIMA ORA a ANM in Romania pe 18 August 2023

Atentionare meteorologica de ultima ora a ANM, Administratia Nationala de Meteorologie in Romania pentru 18 august 2023, avem cu o foarte serioasa situatie care afecteaza mai multe regiuni ale tarii noastre, iar mai jos puteti vedea exact ceea ce se intampla acum.

ANM explica mai jos faptul ca temperaturi de pana la 37 de grade vor fi intalnite in Romania in cursul urmatoarelor ore, ele urmand a afecta foarte multe regiuni, din pacate, dupa cum puteti vedea si mai jos, totul fiind o problema serioasa pentru foarte multi oameni.

ATENTIONARE METEOROLOGICĂ!

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat, caniculă.

Interval de valabilitate: 17 – 20 august.

Zone afectate: conform textului.

În intervalul menționat va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în sudul și sud-estul țării, unde temperaturile maxime vor fi de 35…36 de grade și izolat de 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat și în regiunile vestice și estice, unde vor fi maxime de 32…34 de grade.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.

This post was last modified on aug. 18, 2023, 6:07 PM 18:07

Disqus Comments Loading...