Austria: Intalnirea CRUCIALA intre Nehammer si Scholz pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Intalnirea CRUCIALA Nehammer Scholz Aderarea Romaniei Schengen

Austria il gazduieste astazi pe Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, el intalnindu-se cu Karl Nehammer pentru a discuta despre Schengen si relatia dintre cele doua tari cand vine vorba despre granite, aderarea Romaniei la Schengen fiind una dintre subiectele principale de discutie, iar asta deoarece veto-ul din decembrie 2022 ramane una dintre problemele majore la Viena.

Austria vrea ca Germania sa renunte la controalele de la granitele dintre cele doua tari, desi in esenta in multe zone ele nu mai exista, iar Karl Nehammer ii va cere lui Olaf Scholz sa le ridice, insa este de asteptat ca de la cancelarul german sa vina cererea permiterii aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, probabil printre alte masuri pe care Viena va trebui sa le adopte.

Austria a refuzat timp de ani de zile sa permita aderarea Romaniei la Schengen, insa intalnirea dintre Karl Nehammer si Olaf Scholz este una cruciala pentru aderarea Romaniei la Schengen, iar asta deoarece in urma ei s-ar putea hotara intr-un final ca tara noastra sa intre in sistem, sau din contra, s-a rputea hotara ca aderarea sa fie amanata ani si ani de zile.

“Nehammer se va adresa controalelor. Cum va aborda Scholz veto-ul Austriei privind extinderea spațiului Schengen pentru a include Bulgaria și România. Cancelarul german este văzut ca un pragmatist. Ca un om de mijloc care poate lucra cu conservatorii. Principalul subiect al întâlnirii ar trebui să fie controalele la frontieră în spațiul Schengen.

Austria a fost criticată pentru blocarea extinderii Schengen pentru a include Bulgaria și România. Voi aborda, de asemenea, cursul de acțiune al UE în lupta împotriva migrației ilegale, precum și controalele la frontierele intra-europene și funcționarea Schengen.”