Ministrul Apararii: Intalnire de ULTIMA ORA de Importanta Mare pentru Armata Romana, Romani

Ministrul Apararii Intalnire ULTIMA ORA Importanta Mare Armata Romana Romani

Ministrul Apararii le vorbeste tuturor romanilor din intreaga tara despre o foarte importanta intalnire de ultima ora, pe care a avut-o in cursul acestor zile, el intalnindu-se cu ambasadorul Coreei de Sud la Bucuresti si discutand despre cooperarea militara dintre cele doua tari, in special in contextul razboiului din Ucraina.

Ministrul Apararii detaliaza mai jos ceea ce s-a discutat, si ceea ce s-a convenit, iar asta deoarece Romania are nevoie sa intretina relatii bune cu un numar cat mai mare de tari de pe glob, Coreea de Sud ajutandu-ne inclusiv in perioadele dificile ale pandemiei de Coronavirus, astfel ca intalnirea lui Angel Tîlvăr poate aduce ajutor in viitor si pentru Armata Romana.

“L-am primit, astăzi, la sediul Ministerului Apărării Naționale, pe ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Coreea în România, Kap-Soo Rim. Am analizat împreună situația de securitate din proximitatea României – în contextul războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina, dar și din regiunea Indo-Pacific. De asemenea, am discutat despre perspectivele cooperării româno-coreene în domeniul apărării, atât în plan bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale.

In contextul Parteneriatului Strategic dintre cele două state și din perspectiva Republicii Coreea ca partener global al #NATO. Agenda discuțiilor a cuprins aspecte de actualitate vizând situația de securitate din proximitatea României, în contextul războiului în desfășurare din Ucraina, respectiv din regiunea Indo-Pacific.

De asemenea, au fost abordate perspectivele cooperării româno-coreene în domeniul apărării, atât în plan bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale, în contextul Parteneriatului Strategic dintre cele două state și din perspectiva Republicii Coreea ca partener global al Alianței Nord-Atlantice.

Cei doi oficiali au evidențiat calitatea dialogului politico-militar, având ca repere vizitele la nivel de ministru al apărării din anul 2022, precum și deschiderea pentru cooperarea în domenii precum educația militară sau instruirea în comun. În context, partenerul extern a subliniat importanța Conferinței de cooperare a industriilor de apărare din România și Republica Coreea ce a avut loc în luna iulie a.c.

Din perspectiva aliată, a fost apreciată importanța partenerilor din regiunea Asia-Pacific, precum și potențialul de cooperare în acest cadru. Totodată, au fost evidențiate contribuțiile în comun la misiunile de pace sub umbrela ONU. În încheiere, ministrul Tîlvăr și ambasadorul Rim au agreat necesitatea menținerii unui dialog constant, în sprijinul implementării cât mai eficiente a proiectelor comune în domeniul apărării, asumate atât în context bilateral, cât și multinațional.”