X

Ministrul Educatiei: IMPORTANTE Anunturi de ULTIMA ORA privind Elevii Scolilor din Toata Romania

Ministrul Educatiei ii anunta in mod oficial pe romanii din intreaga tara, prin 2 anunturi de ultima ora, in legatura cu ceea ce a fost realizat de catre studentii din Romania, acestia reusind sa obtina rezultate impresionante la o olimpiada internationala de geografie din Germania, iar mai jos puteti vedea mai multe detalii cu privire la acest lucru acum.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre proba de Bacalaureat 2023 care a fost desfasurata in cursul zilelor trecute, prezentand felul in care aceasta s-a derulat, un numar mare de tineri elevi participand pentru a sustine acest examen, iar mai multe detalii despre ceea ce s-a intamplat puteti citi mai jos chiar acum.

“Locul I pe națiuni pentru România, la Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală 2023, desfășurată la Magdeburg, în Germania! Romănia este lider în clasament, cu următoarele rezultate: Locul I absolut și medalie de aur – Luca Perju Verzotti, de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București; Locul III și medalie de aur – Alexandru Raul Todoran, de la Liceul Teoretic Aurel Vlaicu Orăștie; Medalie de argint – Andrei Robert Ion, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București.

Medalie de bronz – Alexandru Luchianov, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București; Team leader – prof. Petru Simion Oprița , Liceul Regina Maria, Dorohoi; Deputy leader – Bicsi Lucian, Universitatea București, Facultatea de Matematică și Informatică;  Felicitări elevilor și profesorilor care i-au pregătit! Recunoștință tuturor celor care susțin performanța în educație!

Astăzi, 17 august, s-a desfășurat a doua probă scrisă din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului național de bacalaureat: proba obligatorie a profilului – E.c). Au participat 15.386 de candidați din totalul celor 19.027 de candidați care și-au exprimat opțiunea de a susține această probă la una dintre cele două discipline: Matematică sau Istorie.

Nu s-au prezentat 3.612 candidați, iar 29 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Reamintim că, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, în urma solicitărilor exprese, numărul candidaților prezenți la fiecare probă este diferit. Altfel spus, cei peste 33.900 de candidați înscriși susțin examenul integral sau parțial.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00 pe site-ul de profil, conform procedurii. Următoarele două probe scrise vor avea loc: Vineri, 18 august: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) și Luni, 21 august: Limba și literatura maternă – proba E.b). Afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), va avea loc în data de 25 august (până la ora 12:00).”

This post was last modified on aug. 18, 2023, 10:32 AM 10:32

Disqus Comments Loading...