X

Ministrul Energiei: 2 Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT cu Masuri Confirmate pentru Romania

Ministrul Energiei a publicat 2 anunturi oficiale foarte importante, de ultim moment, prin care aduce in atentia a milioane de oameni din tara, in primul rand, faptul ca a fost constituit un grup de lucru pentru Combinatul Energetic Oltenia, Sebastian Burduja spunand ca se vor identifica solutii pentru restructurare.

Minsitrul Energiei vorbeste deasemenea si despre o victorie foarte importanta pentru Romania, iar asta deoarece Centrul Internațional pentru Reglementarea Diferendelor legate de Investiții a dat castig de cauza Romaniei in disputa cu Alpiq AG Elvetia, cu detalii disponibile mai jos.

“Așa cum am promis săptămâna trecută, am început constituirea grupului de lucru pentru CEO. Scopul este să identificăm soluțiile și să colectăm toate datele pentru planul de restructurare și calendarul de implementare a măsurilor. Prima ședință de lucru va avea loc săptămâna viitoare. Cei care doresc să contribuie cu soluții sunt rugați să ne scrie pe adresa de email.

Așa cum am spus la Rovinari, sunt dispus să fac, împreună cu echipa Ministerului Energiei, tot ceea ce este omenește posibil pentru a susține continuitatea și dezvoltarea activității CEO. Nu e nevoie doar de un pansament, e nevoie de reinventarea acestei companii de tradiție. Am văzut la fața locului condițiile de lucru, dar și potențialul CEO: profesioniști adevărați, oameni muncitori, cu dragoste de România. Politica nu are ce căuta în acest proiect.

E nevoie de toată lumea pentru a reuși împreună. Totodată, am început să lucrăm la un set de soluții pentru deblocarea investițiilor în hidrocentrale (unele aflate de peste cinci ani la peste 90% grad de finalizare), împreună cu experți juriști. Avem toată disponibilitatea de a respecta standardele reale de mediu, fără a pune în pericol securitatea energetică a României. Aceasta este nenegociabilă.

Centrul Internațional pentru Reglementarea Diferendelor legate de Investiții de la Washington (ICSID) a emis decizia de respingere a acțiunii în anulare depusă de Alpiq AG Elveția împotriva Statului Român, reprezentat în proces de Ministerul Energiei. Prin această soluție DEFINITIVĂ a fost menținută hotărârea prin care pretențiile Alpiq au fost respinse în totalitate.

Considerând nefondată solicitarea de a primi despăgubiri în valoare de cca. 450 de milioane de dolari pentru denunțarea contractelor de vânzare-cumpărare de energie a traderilor cu Hidroelectrica. Statul român primește cheltuielile de judecată și evită plata a sute de milioane de euro ca despăgubiri. Așa se întâmplă când ne apărăm bine și profesionist.”

This post was last modified on aug. 17, 2023, 11:35 PM 23:35

Disqus Comments Loading...