Austria: Cerere de ULTIMA ORA a lui Karl Nehammer pentru Scholz privind Schengen, Romania

Austria Cerere ULTIMA ORA Karl Nehammer Scholz Schengen Romania

Austria lanseaza o foarte importanta cerere de ultima ora pentru cancelarul german Olaf Scholz, ea venind direct de la omologul sau, Karl Nehammer, iar asta deoarece al doilea vrea ca Uniunea Europeana sa retrimita mai rapid in tarile de origine orice persoane care nu primesc drept de sedere in oricare dintre tarile Schengen, ori UE.

Austria cere deasemenea incheierea rapida de acorduri cu tari terte pentru a se facilita repatrierea celor care nu pot locui pe teritoriul Uniunii Europene, unele fiind incheiate in ultimele luni, dar este nevoie de eforturi sustinute pentru ca numarul acestora sa creasca si mai mult, ceva ce si Germania ar trebui sa faca, in final.

Austria refuza in continuare sa permita aderarea Romaniei la Schengen, ceva ce desigur ca genereaza foarte multe dispute in interiorul UE, dar cu toate acestea, Karl Nehammer si Olaf Scholz nu se inteleg nici cand vine vorba despre protejarea propriilor granite, astfel ca exista multe bariere in fata aderarii tarii noastre.

“Aici Germania și Austria sunt de o parte. Pentru că numai dacă avem o protecție credibilă a frontierelor externe și proceduri rapide și rapide de azil și dacă putem asigura ordinea și securitatea în cadrul Uniunii Europene într-un timp rezonabil, vom câștiga încrederea oamenilor în proiectul european. În Austria, cifrele sunt în scădere, dar în același timp cresc și în Germania.

Pentru a avea o protecție eficientă a frontierelor externe, trebuie să fie capabil să-i aducă rapid pe cei care nu au voie să rămână înapoi în țările lor de origine. Dar înseamnă, de asemenea, că trebuie stabilite și extinse relații stabile și durabile cu țările de origine și create perspective în aceste țări.”