X

Ministrul Apararii: Armata Romana Vizata de o Informare de ULTIMA ORA, ce se Transmite Romanilor

Ministrul Apararii pune Armata Romana in centrul unei informari de ultima ora extrem de importanta, iar asta deoarece Angel Tîlvăr vrea sa le vorbeasca oamenilor despre importanta foarte mare pe care o au medicii militari, cei care au grija de soldati in teatrele de operatiuni, dar si in spitalele din Romania.

Ministrul Apararii explica mai jos cand anume a fost format Corpul Ofiterilor Sanitari din Armata de catre Alexandru Ioan Cuza, insa separat MApN aduce in atentia noastra dotarile pe care Fortele Navale Romane le au, si pe care le folosesc in toate misiunile pe care le derueaza in Marea Neagra in aceasta perioada.

“La 21 august 1862, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat actul de înfiinţare a Corpului Ofiţerilor Sanitari din Armată. Astfel, medicina militară a fost atestată ca element specializat pentru asigurarea sănătăţii ostașilor români. Medicii militari au fost prezenți la toate momentele importante ale istoriei noastre – Războiul de Independenţă (1877-1878), Războiul de reîntregire naţională (1916-1918), Al Doilea Război Mondial. De asemenea, în ultimii ani, au participat cu spitale militare de campanie în cadrul forţelor de menţinere a păcii din diferite teatre de operaţiuni din lume.

Forțele Navale Române execută, în mod sistematic, acțiuni de cercetare a spațiului maritim din proximitatea litoralului românesc, în vederea identificării pericolelor de navigație, în special, minele marine aflate în derivă, provenite din zona de nord a Mării Negre.

Pachetul de forțe pus la dispoziție de Forțele Navale Române pentru activitățile de monitorizare este format din 11 nave militare.

Două elicoptere IAR-330 Puma Naval, șase drone de cercetare maritimă, trei detașamente de scafandri de luptă EOD (specializate în lupta contra dispozitivelor explozive) și Centrul de Date pentru Lupta contra Minelor (Mine Warfare Data Center – M.W.D.C.) din subordinea Direcției Hidrografice Maritime, care completează eforturile structurilor participante la planul de cercetare contra minelor derivante.

Prin monitorizarea zilnică a informațiilor referitoare la mine descoperite în vestul Mării Negre, estimele zilnice de deplasare a curenților de suprafață, estimele de deplasare a obiectelor suspecte din zona de responsabilitate, precum și analiza imaginilor transmise de pe mare, în vederea identificării acestora. Prin rotație, navele militare maritime și elicopterele Puma Naval au planificate activități de cercetare.

Pentru detectarea și limitarea pericolului de mine și pentru asigurarea siguranței navigației a tuturor navelor aflate în tranzit către și dinspre porturile românești de la Marea Neagră. Zona maritimă de responsabilitate a Forțelor Navale Române cuprinde apele teritoriale, zona contiguă și zona economică exclusivă din Marea Neagră, având o suprafață de aproximativ 30.000 km², de două ori mai mult decât suprafața Dobrogei.”

This post was last modified on aug. 21, 2023, 12:07 PM 12:07

Disqus Comments Loading...