Ministrul Educatiei a decis sa publice noi anunturi de ultima ora, care ajung in imediata atentie a elevilor din scolile tarii, iar asta deoarece a hotarat sa vorbeasca acum despre ceva ce trebuie sa fie cunoscut de catre foarte multi dintre ei, programul PNRAS I desfasurandu-se cu succes in anumite regiuni din tara.
Minsitrul Educatiei explica mai jos cum sunt folositi banii din cadrul acestui program intr-una dintre scolile din Romania, iar separat aduce in imediata atentie rezultatele foarte bune obtinute la Olimpiada de Informatica de catre elevii romani care au participat in Germania, si mai jos aveti informatii detaliate.
“La Școala Gimnazială Laslea din Sibiu, prin PNRAS I, se desfășoară activități pline de inovație și pasiune. În anul școlar 2022 – 2023, proiectul a cuprins ore remediale și de pregătire suplimentară la limba română și matematică, activități sportive și jocuri pline de energie, terapie prin artă pentru suflet și consiliere psihologică de grup pentru echilibru emoțional.
În activitățile variate incluse în proiect, care vizează prevenția, intervenția și digitalizarea, sunt implicați activ elevii de la Școala Gimnazială Laslea și Școala Gimnazială Mălâncrav. Elevii au explorat noi orizonturi cu o călătorie memorabilă la Bran, un spectacol oferit de Cupa Mondială de Sărituri de la Râșnov și o incursiune captivantă la Sibiu pentru a explora frumusețea Muzeului Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA”.
Proiectul a fost, de asemenea, despre învingători în competiții sportive, prin Cupa PNRAS, unde elevii și cadrele didactice s-au întrecut cu pasiune în fotbal, alergări și au împărtășit momente de bucurie. Pentru că investiția în formarea cadrelor didactice reprezintă o parte esențială a acestui proiect, șase cadre didactice au încheiat cursul „Managementul situațiilor de bullying din învățământul preuniversitar”.
În timpul vacanței, proiectul continuă prin renovarea spațiilor comune, amenajarea curții școlii, dotarea cabinetului de informatică cu echipamente moderne și înființarea unui centru de documnetare și informare. Această poveste de succes a fost construită cu devotament și muncă susținută. Toți cei implicați în acest proiect sunt acolo să inspire, să reducă abandonul școlar și să creeze un mediu în care elevii să crească și să se pregătească pentru un viitor mai bun.
O poveste despre locul întâi pe națiuni pentru România la Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală 2023, doi profesori coordonatori inimoși și o mașină, din Varșovia, în Magdeburg, Germania. În ciuda oboselii, rezultatele copiilor noștri au adus României prima poziție în clasamentul pe națiuni! Felicitări, dragi copii, atât pentru rezultatele excepționale, cât și pentru că ați reușit să priviți această întâmplare ca pe o aventură!”