X

Germania: Refuz de ULTIMA ORA pentru Masuri CONTROVERSATE privind Schengen, Impact in Romania

Germania este iar in centrul unor controverse importante, si asta pentru ca o serie de masuri care sunt cerute de urgenta, provoaca dispute serioase in plina criza legata de ceea ce se intampla din cauza migratiei, ministrul de interne, Nancy Faeser, refuzand sa elimine dreptul la azil individual, chiar daca unii cred ca asta ar proteja Schengen.

Germania spune ca are o obligatie foarte importanta vis-a-vis de cetatenii care sunt persecutati in alte tari, si trebuie sa le acorde protectie prin azil, fiind obligata de trecutul sau intunecat, dar si de CEDO si Conventia de la Geneva pentru refugiati, si totul chiar daca numarul migrantilor ar putea fi redus, impreuna cu presiunea pe Schengen.

Germania actioneaza exact asa cum simte cand vine vorba despre sistemul de azil, in ciuda tuturor disputelor care exista in Europa in momentul de fata, iar asta pentru ca Romania pare sa fi fost data uitarii, cand vine vorba despre facilitarea aderarii, guvernul de la Berlin axandu-se mai mult pe problemele sale de acum, si pe oprirea migratiei in tara.

“Chestionarea populistă a dreptului individual la azil nu rezolvă niciuna dintre problemele actuale și nu împiedică niciuna dintre mișcările de refugiați pe care le vedem în întreaga lume. Sunt strict împotriva abolirii dreptului individual la azil. Faptul că persoanele persecutate politic beneficiază de azil în temeiul Legii fundamentale este o lecție învățată din teroarea național-socialismului.

Noi, germanii, în special, avem o responsabilitate specială de a oferi protecție celor persecutați de război și teroare. În epoca nazistă, germanii persecutați au primit protecție în alte țări. De asemenea, suntem angajați față de dreptul internațional, Convenția Europeană a Drepturilor Omului și Convenția de la Geneva pentru Refugiați.”

This post was last modified on aug. 23, 2023, 7:18 PM 19:18

Disqus Comments Loading...