X

OMS in ALERTA, Anuntul de ULTIMA ORA Transmis Tuturor Tarilor Lumii

OMS este in alerta in momentul de fata, iar asta pentru ca oamenii de stiinta au facut o descoperire extrem de importanta, cu potential periculos pentru intreaga lume, iar asta deoarece vorbim despre varianta BA.2.86 a Coronavirus, care a fost descoperita recent, si care prezinta multe mutatii in comparatie cu versiunile anterioare.

OMS nu stie prea multe despre aceasta varianta noua a Coronavirus, insa ceea ce a aflat pana acum, sugereaza faptul ca ea trebuie sa fie monitorizata cu extrem de mare atentie, deoarece modificarile care au fost descoperite ar putea sugera faptul ca ea ar putea provoca forme mai severe de boala, fata de variantele anterioare.

OMS cere mai multa monitorizare a evolutiei acestei variante BA.2.86, care pare sa fie deja in transmitere comunitara internationala, fiind descoperita in mai multe tari la persoane care nu au istoric de calatorie, astfel ca oamenilor li se recomanda prudenta maxima pentru a nu ajunge in situatia de a se infecta, chiar si fara a calatori undeva.

“Varianta recent identificată BA.2.86 are un număr mare de mutații și este îndepărtată atât de strămoșul său probabil BA.2, cât și de variantele derivate din XBB care circulă în prezent. Secvențele sunt similare în întreaga lume, potențial sugerând o apariție relativ recentă și o creștere rapidă. Nu este de încredere să se încerce să prezică efectul combinat al numărului mare de mutații.

Totuși există suficiente informații pentru a aștepta o schimbare antigenică semnificativă. Există, de asemenea, mutații în spike care pot fi asociate cu modificări ale altor proprietăți virale. În ciuda numărului mic de secvențe, apariția rapidă a variantei în mai multe țări sugerează că există o transmitere internațională stabilită.”

This post was last modified on aug. 23, 2023, 6:16 PM 18:16

Disqus Comments Loading...