Austria: Cererea FARA PRECEDENT dupa Continuarea BLOCARII Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Cererea FARA PRECEDENT Continuarea BLOCARII Aderarii Romaniei Schengen

Austria continua sa blocheze aderarea Romaniei la Schengen, chiar si dupa ce Olaf Scholz s-a intalnit cu Karl Nehammer in Salzburg, Marcel Ciolacu a vorbit cu Ursula Von der Leyen la Atena, iar Catalin Predoiu a vorbit cu Gerhard Karner la Viena, astfel ca europarlamentarul bulgar Andrey Novakov face o cerere radicala guvernelor de la Bucuresti si Sofia.

Austria refuza sa permita aderarea celor 2 tari la Schengen, iar europarlamentarul bulgari spune ca ele ar trebui sa-si uneasca granitele daca pana la Craciun nu le va fi permisa intrarea in sistem, pentru ca macar intre ele sa poata circula liberi toti cetatenii, dar si oricare dintre persoanele care au intrat pe teritoriul lor deja.

Austria nu sustine aderarea Romaniei sau Bulgariei in 2023, si pare complet imposibil ca acest lucru sa se schimbe chiar si in 2024, daca Karl Nehammer nu va pleca de la conducerea guvernului de la Viena, astfel ca e posibil sa fie nevoie sa masuri foarte radicale pentru ca tarile noastre sa ajunga sa fie parte a acestui sistem.

“Bulgaria și România ar trebui să elimine controalele la frontieră dacă ambele țări nu sunt acceptate în spațiul Schengen înainte de Crăciunul viitor. Pentru fiecare zi pierdută la graniță, un camion pierde 200 de euro pentru proprietar. Mulți dintre șoferi renunță pentru că nu vor să rămână blocați la granițe.

Există mii de încercări de a trece ilegal frontiera zilnic. Când polițiștii corupți sunt prinși, ar trebui să știe că își vor pierde pensia. Vor fi convocate alegeri și vor fi necesare mesaje mai atrăgătoare precum „le vom opri, astfel încât să puteți dormi liniștit”. A dormi liniștit în Austria nu depinde de faptul că suntem în Schengen.”