X

INGRIJORATOR Anunt al Comisiei Europene pentru Milioane de Europeni

Comisia Europeana transmite un foarte ingrijorator anunt pentru milioane de europeni din toata Europa, iar asta deoarece aduce in atentia tuturor faptul ca in momentul de fata Pamantul este cu 1.1 grade Celsius mai cald decat la sfarsitul secoului 19, iar Europa s-a incalzit cu 0.5 grade Celsius in fiecare deceniu din anii 1980 si pana acum.

Comisia Europeana ne avertizeaza ca vom vedea tot mai multe valuri de caldura in cursul urmatorilor ani, probabilitatea ca ele sa apara fiind de 3 ori mai mare decat cu 10 ani in urma, si mai jos exista mai multe detalii cu privire la aceste probleme.

Schimbările climatice alimentează valurile de căldură! Planeta este acum cu 1,1 °C mai caldă decât era la sfârșitul secolului 19, iar Europa s-a încălzit cu 0,5 °C în fiecare deceniu începând din anii 1980.

Probabilitatea apariției valurilor de căldură este de trei ori mai mare decât în trecut, când valurile de căldură aveau loc o dată la 10 ani.

Trebuie să reducem emisiile și să ne pregătim mai bine pentru temperaturile extreme. Prin #EUGreenDeal, avem obiective clare pentru 2030:

  • reducerea cu cel puțin 55% a emisiilor nete de gaze cu efect de seră
  • o pondere de cel puțin 42,5% a energiei din surse regenerabile, cu scopul de a atinge 45%
  • îmbunătățirea eficienței energetice cu cel puțin 11,7%.

This post was last modified on aug. 24, 2023, 10:23 PM 22:23

Disqus Comments Loading...