X

Ministerul Sanatatii: Investitii de ULTIMA ORA Anuntate pentru Spitalele din Toata Romania

Ministerul Sanatatii anunta o serie de foarte importante investitii de ultima ora pentru spitalele din Romania, iar asta pentru ca vorbim despre suma de 100 de milioane de euro, care este alocata pentru digitalizarea institutiilor din domeniul medical in cursul urmatorilor ani, cu detalii disponibile mai jos acum.

Ministrul Sanatatii explica foarte clar cum anume urmeaza sa fie folosite fondurile care sunt alocate, iar asta pentru ca vorbim despre masuri care au menirea de a contribui la imbunatatirea sistemului medical din Romania, totul in ideea de a le facilita romanilor accesul la servicii medicale de calitate acum.

“100 de milioane de euro pentru digitalizarea instituțiilor din domeniul medical. Beneficiarii eligibili sunt reprezentați de: Direcţiile de sănătate publică judeţene (inclusiv cea a municipiului Bucureşti). Serviciile de ambulanţă judeţene (inclusiv Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov). Institutul Naţional de Sănătate Publică. Institutul Național de Medicină Sportivă. Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională “Prof. Dr. C.T. Nicolau”. Agenţia Naţională de Transplant.

Oficiul Central de Stocare pentru Situaţii Speciale. Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale. Institutele de medicină legală. Centrul Naţional de Sănătate Mintală şi Luptă Antidrog Bucureşti. Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în. Domeniul Sanitar Bucureşti.

Ministerul Sănătății Activități eligibile: dezvoltarea unor module informatice noi care să deservească activitatea instituțiilor din domeniul sănătății; achiziționarea și instalarea echipamentelor IT; migrarea de date către noi sisteme și infrastructuri digitale dezvoltare de aplicații informatice dedicate sistemului medical; instruirea resursei umane. Obiectivul investiției este reprezentat de dezvoltarea unui cadru sistemic de guvernanță a datelor pentru a aborda calitatea datelor.

Si schimbul eficient al acestora în cadrul diferitelor instituții administrative, unități sanitare, furnizori de servicii, pacienți. Având în vedere cele menționate se urmărește dezvoltarea unor module informatice noi care să deservească activitatea instituțiilor din domeniul sănătății prin demararea unui proces de digitalizare. Prin achiziționarea și instalarea echipamentelor necesare (echipamente IT, echipamente pentru comunicații, și echipamente conexe, inclusiv licențe), migrarea de date către noi sisteme și infrastructuri.

Dezvoltare de aplicații informatice aferente, dar și prin instruirea personalului tehnic la nivel local. Instituțiile din domeniul sanitar aflate în zone defavorizate vor avea prioritate în ceea ce privește alocarea de fonduri. Alocarea totală a prezentului apel pentru „Digitalizarea instituțiilor cu atribuții în domeniul sanitar aflate în subordinea MS” este de 496.380.000 lei (fără TVA), echivalentul a 100.000.000 € (fără TVA), la cursul de schimb InforEuro din luna iulie 1 euro = 4,9638 lei.”

This post was last modified on aug. 24, 2023, 9:19 PM 21:19

Disqus Comments Loading...