Ministrul Apararii le vorbeste in mod oficial romanilor despre o vizita oficiala foarte importanta pe care a facut-o in Romania, iar asta deoarece aduce in atentia oamenilor vizitarea gradinitelor care fac parte din cadrul MApN, ele fiind finaintate de catre minister, dupa cum puteti vedea mai jos.
Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre ceea ce a vazut in cadrul acestora, dar si despre ce fel de masuri este interesat sa ea cu privire la ele, totul pentru a le oferi copiiilor angajatilor MApN conditii cat mai bune in momentul in care ajung in aceste institutii prescolare.
“Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a vizitat miercuri, 23 august, Complexul preșcolar al MApN din Capitală, respectiv Grădinița de copii cu program prelungit nr.1 „Plevnei” și Grădinița de copii cu program prelungit nr.2 „Cobălcescu”. În cadrul vizitei, ministrul Tîlvăr s-a întâlnit cu personalul didactic și administrativ al unităților de învățământ și cu părinții copiilor înscriși la cele două grădinițe.
„Mă bucur că am putut să mă întâlnesc cu părinții preșcolarilor care frecventează grădinițele aflate în administrarea Ministerului Apărării. A fost o discuție extrem de utilă, din care am înțeles că aceștia sunt mulțumiți de activitatea educațională și de condițiile de studio pe care le punem la dispoziție. M-am asigurat că aceste unități sunt pregătite pentru începerea noului an școlar.
Si voi avea, în continuare, în atenție, atât siguranța preșcolarilor, cât și calitatea actului educațional. De asemenea, sunt ferm convins că fiecare militar pleacă în misiune liniștit știindu-și copilul în siguranță, iar asta este responsabilitatea noastră”. La Complexul Preșcolar al MApN București sunt pregătiți atât copii ai personalului ministerului, cât și din alte structuri ale Sistemului Național de Apărare.
În cadrul Grădiniței nr.1 „Plevnei” funcționează opt grupe de preșcolari, cu un număr aproximativ de 180 copii, iar în cadrul Grădiniței nr.2 „Cobălcescu” funcționează nouă grupe de preșcolari, cu un număr aproximativ de 190 copii. În ultimii ani a existat o preocupare continuă pentru reabilitarea și modernizarea spațiilor de învățământ, pentru realizarea conexiunii la internet și echiparea sălilor de clase cu laptopuri.
Imprimante color, videoproiectoare, table interactive, televizoare LED și cu mobilier corespunzător vârstei. Începând cu anul școlar 2022 – 2023, au fost asigurate din fondurile proprii toate materialele de predare – învățare specifice educației timpurii a copiilor. Unitatea dispune de o bibliotecă, o sală de pictură și o sală de sport. Totodată, terenul de joacă al Complexului Preșcolar este dotat cu materiale și echipamente omologate, care îndeplinesc normele de siguranță.”