Ministrul Educatiei: Mesajele IMPORTANTE pentru Elevii si Studentii din Toata Romania

Ministrul Educatiei Mesajele IMPORTANTE Elevii Studentii Toata Romania

Ministrul Educatiei a publicat 2 mesaje importante pentru elevii si studentii din toata Romania, iar asta deoarece Ligia Deca vrea sa aduca in atentia tuturor oamenilor faptul ca in baza respectarii principiilor si valorilor democratice, comemoreaza victimele stalinismului si nazismului, detalii fiind oferite mai jos.

Ministrul Educatiei ofera deasemenea informatii cu privire la o scoala de vara de la Curcani, acolo unde se realizeaza o varietate de activitati speciale pentru elevii care sunt prezenti, iar asta pentru ca vrea sa aduca in atentia tuturor romanilor importanta pe care o are aceasta, asa ca daca vreti sa aflati detalii, ele sunt disponibile mai jos.

“Încă de la începutul mandatului de ministru, mi-am asumat respectarea și promovarea principiilor și a valorilor democratice în toate procesele educaționale din România. Comemorăm, astăzi, victimele stalinismului și nazismului, două regimuri totalitare odioase care au marcat definitiv secolul al XX-lea. Memoria și spiritul acestor victime vor dăinui.

Ne-am asigurat de acest lucru prin promovarea, în Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023, a disciplinelor „Istoria comunismului din România” și „Istoria evreilor. Holocaustul”, în trunchiul comun din planurile-cadru pentru învățământului liceal. Elevii de liceu din România vor putea urma, chiar din acest an disciplina de studiu „Istoria Evreilor. Holocaustul”, prin aplicarea Legii nr. 276/2021.

Tinerii trebuie să știe și să înțeleagă atrocitățile care au lăsat urme adânci în conștiințele europenilor. Avem nevoie să ne amintim în fiecare zi că ceea ce numim noi astăzi „normalitate” reprezintă rezultatul unei lupte constante pentru valori democratice. Educația este esențială în a menține o societate democratică, orientată spre protejarea și respectarea drepturilor omului.

Ateliere de literatie, de numerație și de robotică, la Școala de vară de la Curcani, din Călărași! M-am bucurat să întâlnesc copii bucuroși că sunt la școală, deși este vacanță pentru ei! Într-un mediu prietenos, alături de profesori implicați, în sălile de clasă sau afară, lectura devine plăcută, iar matematica, un joc!

Copiii școlii din Curcani au norocul de a avea lângă ei profesori dedicați, care înțeleg nu doar rostul cunoașterii, ci și pe acela al stării de bine în școală. Scoala Nr. 1 Curcani este una dintre școlile care, cu ajutorul finanțării prin PNRAS, implementează măsuri privind cresterea participării la educatie și prevenirea abandonului. Parte dintre aceste măsuri au luat forma Școlii de vară – o șansă pentru copiii din comunitate atât de a învăța, cât și de a fi împreună!”