X

Volodimir Zelenski a Premiat Ucrainienii Remarcabili, in Vreme de Razboi

Volodimir Zelenski a premiat in mod oficial ucrainienii remarcabli, care in vreme de razboi au avut realizari impresionante atat pentru tara lor, dar nu numai, si asta face parte dintr-o serie de actiuni pe care presedintele Ucrainei le-a realizat in ultimul an.

“Există mulți oameni remarcabili printre oamenii noștri. Multe mulțumiri laureaților din acest an ai premiului „Legenda națională a Ucrainei”. Îi apreciem pe fiecare, le suntem recunoscători tuturor.

Dmytro „Da Vinci” Kotsyubailo. Sublocotenent, comandantul 1 OMB „Lupii Da Vinci” al Forțelor Armate ale Ucrainei. Din 2014, a luat parte activ la lupte. Primul voluntar care a primit titlul de Erou al Ucrainei. Pe 7 martie 2023, a murit în luptele pentru Bakhmut.

Andriy Sirko. Neurochirurg, șeful Centrului de Neurochirurgie Cerebală al Spitalului Clinic Regional Dnipropetrovsk, numit după I. I. Mechnikova. El a condus personal peste 700 de operațiuni unice, extrem de complexe, care au salvat viețile personalului nostru militar.

Iryna Huk. Voluntar, șef al Fundației Leleka. Din 2014, el s-a angajat în medicina tactică, și anume furnizarea de echipamente medicale critice pentru apărătorii Ucrainei și civili.

Fuminori Tsuchiko. Voluntar japonez. Odată cu începutul invaziei pe scară largă, el a venit special în Ucraina pentru a-i sprijini pe cei care au fost forțați să locuiască în metroul Harkov, ascunzându-se de bombardamente. Cu fonduri proprii, a deschis o cafenea în care organiza zilnic mese gratuite pentru orășeni.

Albina Deryugin. Antrenor ucrainean de gimnastică ritmică, antrenor onorat al Ucrainei. Ea a organizat școala de gimnastică artistică „Școala Deryugin” din Kiev, care a câștigat popularitate în întreaga lume. Elevii ei sunt campioni olimpici, sportivi străluciți.

Andrii Tsaplienko. Jurnalist onorat al Ucrainei, corespondent de război, prezentator și scenarist. Din 2014, filmează activ materiale exclusive despre războiul din Ucraina și curajul soldaților ucraineni.

Volodimir Letenko. Inginer energetic din Kramatorsk, inginer pentru operarea părții liniare a conductei principale de gaz. Ca urmare a loviturii unei rachete de o conductă de gaz, un incendiu a izbucnit la conducta de gaz care ducea la centrala electrică Vuglehirska DRES. Sub foc, Volodymyr a oprit eliberarea de gaze și a salvat viețile oamenilor. De asemenea, a participat la deminarea regiunii Harkov.

Taras Petrynenko. Muzician, cântăreț, compozitor, poet ucrainean, Artist al Poporului din Ucraina. Autorul cântecului „Ucraina”, care a ajutat multă vreme la consolidarea națională a societății ucrainene.”

This post was last modified on aug. 23, 2023, 11:50 PM 23:50

Disqus Comments Loading...