X

Ministrul Muncii: 2 Decizii foarte IMPORTANTE, ce Masuri sunt Aplicate Oficial in Romania

Ministrul Muncii continua sa vorbeasca in mod oficial despre masurile extrem de importante pe care vrea sa le puna in aplicare in toata Romania la ora actuala, iar asta pentru ca vorbim despre noi discutii cu ONG-urile in domeniul asistentei sociale, scopul fiind elaborarea unor propuneri de modificari legislative.

Ministrul Muncii vorbeste deasemenea mai jos si despre intalnirea pe care a avut-o cu ambasadorul Germaniei in Romania, colaborarea dintre cele doua tari, inclusiv in domeniul serviciilor sociale, fiind extrem de importanta, iar mai jos puteti vedea detalii cu privire la ceea ce a fost discutat in mod oficial.

“Am avut o nouă întâlnire cu organizațiile neguvernamentale (ONG-uri) din domeniul asistenței sociale. Lucrăm împreună la un set de propuneri pentru pachetul de modificări legislative în domeniul asistenței sociale și creșterea calității în domeniul serviciilor sociale. Prioritățile noastre sunt, printre altele, revizuirea criteriilor de acreditare.

Revizuirea prevederilor legale existente privind licențierea provizorie și obligațiile furnizorilor de a atinge cel puțin 90% din standardele de #calitate, reducerea duratei de valabilitate a licenței provizorii, introducerea de noi exigențe cu privire la obținerea licenței definitive, întărirea capacității instituționale a funcției de control, monitorizare și îndrumare. De asemenea, avem în vedere înființarea Registrului Electronic al Beneficiarilor și al Furnizorilor de #Servicii Sociale.

Dezvoltarea parteneriatelor cu societatea civilă, întărirea colaborării cu alte instituții ale statului în vederea desfășurării actelor de control în mod uniform, dar și introducerea unor sancțiuni exemplare pentru cei care pun în pericol demnitatea și drepturile fundamentale ale beneficiarilor sistemului de asistență #socială. Le mulțumesc reprezentanților ONG-urilor cu care am făcut un schimb util de idei pentru ceea ce ne dorim cu toții.

O reformă profundă, de esență a serviciilor sociale din România pentru creșterea calității vieții beneficiarilor. Parteneriatul nostru cu organizațiile neguvernamentale continuă! #România și Republica Federală #Germania împărtășesc valori comune, iar relațiile bilaterale sunt strânse inclusiv din punct de vedere al domeniului muncii. Germania este cel mai mare investitor străin din România, iar în Germania lucrează peste 200.000 de muncitori sezonieri, alți circa 500.000 având contracte de #muncă pe perioade mai lungi.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu și Ambasadorul Peer Gebauer au stabilit în cadrul întâlnirii de astăzi că este nevoie de o corelare mult mai bună a politicilor privind piața muncii, politici care să fie pro-active și să aducă plus-valoare ambelor state. În acest sens se va intensifica și diversifica la nivel de experți cooperarea dintre Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Federal din Germania, inclusiv la nivelul instituțiilor subordonate.”

This post was last modified on aug. 25, 2023, 12:41 AM 00:41

Disqus Comments Loading...