X

Volodimir Zelenski: Intalniri Importante cu Premierii Norvegiei si Portugaliei

Volodimir Zelenski a avut o serie de intalniri importante cu premierii Norvegiei si Portugaliei in cursul zilei de ieri, discutand cu cei doi despre ajutorul pe care il primeste Ucraina, inclusiv cand vine vorba despre avioanele F-16 donate, sau instruirea pilotilor si inginerilor.

Volodimir Zelenski explica mai jos de ce este extrem de important acest ajutor pe care il primeste tara sa, ea fiind in plina contraofensiva impotriva Rusiei, deci are nveoie de cat mai mult ajutor in aceasta perioada pentru a putea avea succes.

“Astăzi, am vorbit în primul rând despre cooperarea în apărare și securitate. Portugalia este membră a coaliției noastre de tancuri și aviație. Astăzi, Portugalia și-a confirmat disponibilitatea de a participa la pregătirea piloților și inginerilor ucraineni pe aeronave F-16.

De asemenea, am discutat despre oportunitățile de extindere a cooperării în domeniul apărării, în special în ceea ce privește furnizarea de echipamente medicale blindate și echipamente de deminare către Ucraina.

Este foarte important ca Portugalia s-a alăturat declarației „Grupului celor șapte” privind garanțiile de securitate pentru Ucraina. Și mizăm pe o muncă comună de dragul unui document bilateral corespunzător.

Aș dori să mulțumesc Portugaliei pentru susținerea Formulei Păcii și pentru participarea la munca comună cu partenerii. Pregătim Summit-ul Global pentru Pace, iar Ucraina va fi recunoscătoare Portugaliei atât pentru participarea la summit, cât și pentru participarea la pregătirea summit-ului, ținând cont de posibila sa conducere în atragerea de participanți din regiunile Sudului Global.

El a spus acest lucru în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții presei la care a participat președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Souza.

Apreciem foarte mult că prim-ministrul Norvegiei Jonas Gahr Støre și întregul popor norvegian au fost alături de Ucraina încă din prima zi a agresiunii ruse pe scară largă. În fiecare zi, în timpul acestui război, am simțit că Norvegia dorea cu adevărat să ajute Ucraina și să restabilească pacea.

Astăzi, Stere a purtat discuții foarte fructuoase cu prim-ministrul Norvegiei, Jonas Har. Norvegia sprijină în mod eficient coaliția noastră de aviație și a pregătit soluții relevante. Există, de asemenea, un nou pachet de apărare – acesta este consolidarea apărării aeriene și a altor echipamente de apărare foarte importante.

Norvegia s-a alăturat în mod activ eforturilor globale de a implementa Formula Păcii. Întâlniri de consilieri ai liderilor statelor au avut deja loc la Copenhaga și Jeddah. Vom saluta una dintre rundele de negocieri de la Oslo.

În numele tuturor ucrainenilor, îi mulțumesc primului ministru pentru conducerea sa și întregului popor norvegian pentru că a devenit unul dintre cei mai mari apărători ai libertății umane și ai egalității națiunilor din lume.”

This post was last modified on aug. 24, 2023, 11:25 PM 23:25

Disqus Comments Loading...