X

Austria: Anunturi de ULTIMA ORA ale Romaniei cu Decizii IMPORTANTE pentru Aderarea la Schengen

Austria a anuntat in repetate randuri ca nu-si schimba pozitia privind aderarea Romaniei la Schengen, dar asta nu i-a oprit pe oficialii din Romania s apuna in aplicare noi masuri menite sa rezolve problemele care impiedica schimbara veto-ului dat in decembrie 2022 tarii noastre, iar asta pentru ca e nevoie de rezolvarea nemultumirlor Vienei.

Austria l-a refuzat direct si pe ministrul MAI, Catalin Predoiu, zilele trecute, asta dupa ce si Olaf Scholz a fost intampinat de un refuz al lui Karl Nehammer saptamana trecuta, insa Romania incearca o abordare noua pentru a adera la Schengen, una care implica si incercarea de colaborare cu Viena pentru ca acceptarea sa vina rapid.

Austria se mentine pe pozitie cand vine vorba despre doleantele sale, chiar daca situatia migratiei s-a imbunatatit in ultimele luni, dar Catalin Predoiu explica mai jos de ce a fost necesara vizita sa la Viena pentru a discuta cu Gerhard karner si a ne aduce mai aproape de aderarea la SChengen, chiar daca nu in 2023.

“Sunt doua aspecte, una este vizita in sine, a doua este problema Schengen. Vizita in sine era absolut necesara, intalnirea, dincolo de faptul ca am fost invitat, dar era absolut necesara, pentru ca e de neconceput ca un nou ministru de interne sa nu contacteze imediat omologii dupa ce preia functia. Era necesar sa ne intalnim pentru a desteleni un teren care fusese mult acoperit.

Tot acest camp de discutie era blocat. Declaratiile anterioare ale ministrului si prim-ministrului aratau ca pozitia nu s-a schimbat. Noi nu am fost acolo sa intrebam daca s-au razgandit. E absolut necesar sa iesim din paradigma, pentru ca a dus la un blocaj. Era important sa resetam putin jocul.”

This post was last modified on aug. 25, 2023, 11:19 PM 23:19

Disqus Comments Loading...