X

Ministerul Apararii: Anuntul Oficial de ULTIMA ORA al Armatei Romane, Actiunea din Romania

Ministerul Apararii a dezvaluit in mod oficial o actiune de ultima ora realizata de catre Armata Romana, iar asta pentru ca informarea de mai jos ne aduce in atentie o ceremonie de predare-primire a comenzii Brigazii 2 Vanatori de Munte “Sarmisegetusa”, totul fiind desfasurat la Brasov, conform detaliilor.

Ministerul Apararii explica mai jos catre cine a fost predata comanda acestei Brigazi a Armatei Romane, oferind si detalii despre noul comandat care ii va conduce pe militari, actiunile de acest gen fiind unele obisnuite pentru Armata Romana, atat pe teritoriul Romaniei, cat si in diverse alte tari de pe glob.

“Ceremonia de predare-primire a comenzii Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”. În garnizoana Brașov, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii și Drapelului de Luptă ale Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” între generalul de brigadă Ilie-Marian Dragomir și colonelul Traian Maghercă.

La activitate au fost prezenți comandantul Diviziei 2 Infanterie ,,Getica”, general-maior Claudiu-Mihail Sava, prefectul județului Brașov, foști comandați ai Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”, reprezentanți ai Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din garnizoana Brașov și reprezentanți ai societăților civile.

Generalul de brigadă Ilie-Marian Dragomir a îndeplinit funcția de comandant al Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” în perioada 2021-2023 și a fost promovat în funcția de locțiitor al comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”. Colonelul Traian Maghercă s-a născut la data de 26 iunie 1978, în localitatea Pașcani, județul Iași. Este căsătorit și are un copil.

A absolvit Liceul Militar ,,Ștefan cel Mare ” din Câmpulung Moldovenesc în anul 1997 și ulterior, în anul 2001, Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu. În anul 2015, ofițerul a finalizat programul de studii universitare de master de Conducere Interarme, organizat în cadrul Universității Naționale de Apărare ,,Carol I”, Facultatea de comandă și stat major.Începând cu anul 2017, a fost promovat pe funcția de comandant al Batalionului 1 Ceremoniale, Onoruri Militare și Intervenție din cadrul Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul”.

Ulterior a îndeplinit funcția de șef Serviciu Instrucție și Exerciții la Comandamentul Forțelor Întrunite, iar în anul 2022, a fost numit pe funcția de locțiitor al comandantului Brigăzii 282 Blindată “Unirea Principatelor”. A participat la 4 misiuni în teatrele de operații din Kosovo și Afganistan, fiind apreciat de către partenerii de coaliție pentru profesionalismul de care a dat dovadă. A fost distins cu Medalia NATO 5, Medalia Army Commendation și deține titlul onorific de ,,Militar Veteran”.”

This post was last modified on aug. 25, 2023, 11:57 PM 23:57

Disqus Comments Loading...