X

AVERTIZAREA Meteorologica Cod PORTOCALIU ANM de ULTIMA ORA pentru Romania in 27 August 2023

Avertizarea meteorologica cod portocaliu emisa de ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pentru Romania in 27 august 2023, ne aduce in imediata atentie o serie de fenomene meteo care vor avea un impact negativ major asupra a milioane de romani in cursul urmatoarelor ore.

ANM vorbeste mai jos despre canicula care va acoperi o buna parte din tara, iar asta pentru ca vorbim despre temperaturi de pana la 39 de grade, care vor afecta Romania, indicele temperatura – umezeala fiind deasemenea extrem de ridicat, astfel ca ni se recomanda prudenta maxima in toate deplasarile realizate.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU!

Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic accentuat.

Interval de valabilitate: 27 august.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În Maramureș, vestul Transilvaniei, Crișana, Banat, sudul Olteniei și al Munteniei și în nord-estul Moldovei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

This post was last modified on aug. 26, 2023, 11:05 PM 23:05

Disqus Comments Loading...