X

Ministrul Apararii: Importanta Cerere de ULTIMA ORA pentru MILIOANE de Romani din Tara

Ministrul Apararii lanseaza in mod oficial o foarte importanta cerere de ultima ora pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca in atentia tuturor aduce in acest moment faptul ca este nevoie de sange pentru militarii care au fost raniti in urma exploziilor de la statia GPL din Crevedia.

Ministrul Apararii le cere romanilor sa doneze sange pentru ca pompierii care au fost serios afectati de explozii sa aiba sansa de a supravietui, ei avand nevoie de cantitati mari de sange in aceasta perioada, astfel ca se cere donarea la toate centrele din tara, astfel incat sa existe necesarul pentru a acoperi nevoile spitalelor.

“Ministerul Apărării Naționale susține campania de donare de sânge pentru victimele exploziilor de la Crevedia. Astăzi s-a deschis Centrul de Transfuzie Sanguină col. prof. dr. „Nicolae Nestorescu”, iar de mâine, 28 august, Centrul va fi deschis începând cu ora 07.00.
De asemenea, din dispoziția Direcției medicale a MApN, Centrul a transmis în cursul acestei dimineți reprezentanților DSU dozele de sânge.

Si derivatele din acesta aflate în stocuri, ca urmare a coletelor mobile desfășurate în cursul săptămânii trecute, fiind în măsură să asigure, la nevoie, necesarul de sânge pentru victimele rezultate în urma exploziilor de la Crevedia. Nevoia de sânge și componente sanguine este permanentă!

Pacienții afectați de explozii vor avea nevoie de sânge pentru o perioadă îndelungată, ceea ce impune eșalonarea în timp a activităților de donare. Mulțumim donatorilor și le recomandăm să se programeze online sau telefonic, apelând numerele 021.319.30.51 – 60, pentru a stabili ziua și intervalul orar în care să se prezinte la sediul Centrului din str. Mircea Vulcănescu nr. 88, sectorul 1, București.

Programarea este necesară pentru a evita aglomerarea liniilor de recoltare și a permite procesarea și testarea în condiții optime a cantităților de sânge donat. Condițiile de îndeplinit de către donatori sunt accesibile pe site-ul Centrului. Dăruiți viață cu fiecare picătură de sânge pe care o donați!”

This post was last modified on aug. 27, 2023, 2:15 PM 14:15

Disqus Comments Loading...