X

Ministrul Educatiei: 2 Decizii de ULTIMA ORA pentru Scoli Anuntate Elevilor si Profesorilor

Ministrul Educatiei a publicat un anunt extrem de important cu 2 decizii de ultima ora pentru scolile din toata Romania, ele fiind anuntate elevilor si profesorilor, iar asta pentru ca in atentia noastra este adusa in primul rand ideea ed a fi pornita o initiativa numita ziua de scoala, o data pe saptamana, cu toate detaliile disponibile chiar acum mai jos.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre semnarea la Oradea a unui contract pentru un campus dual integrat, construit din fonduri care provin din PNRR, si puteti vedea mai jos ce fel de facilitati ar urma sa ofere acesta elevilor si studentilor care vor ajunge sa invete in cadrul lui, totul fiind finantat cu bani europeni.

“Mă gândeam ca, odată cu începutul anului școlar, să pornesc și #ziuadeșcoală, o dată pe săptămână. Ar putea fi luni, ca să am energie pentru întreaga săptămână. Sau vineri, pentru că sigur voi încheia săptămâna bine! De fapt, ar putea fi orice zi. Pentru că nu contează ziua, e mereu ceva de învățat, de aflat, de discutat #lafirulierbii, lângă oamenii care fac lucrurile să se întâmple! Vizite fără fast, discuții oneste și dorință de bine. Normalitate.

Am semnat, ieri, la Oradea, primul contract pentru un campus dual integrat, construit din fonduri provenind din PNRR! Este vorba de o bază de învățare în valoare de aproximativ 98 de milioane de lei, construită pe aproape 30.000 de mp, cu infrastructură, conectivitate și echipamente digitale de înaltă calitate, de care vor beneficia atât elevii, cât și studenții din județul Bihor.

Intr-un parteneriat între autoritățile publice locale, unități de învățământ, mediul universitar și asociații ale angajatorilor din județ. Cazare și masă gratuită în căminele din cadrul consorțiului pentru elevii din alte localități, masă de prânz gratuită pentru toți elevii consorțiului, transport gratuit între localitatea de domiciliu și consorțiu.

Si transport gratuit până la sediile firmelor pentru stagiile de practică, calificarea în meserii din domenii căutate și bine plătite pe piața muncii sunt alte faciliăți oferite elevilor înscriși în Campus Oradea. Tot ieri, am semnat și primul contract pentru 35 de microbuze electrice pentru elevi, cu finanțare tot din PNRR, care vor ajuta copiii din 35 de comune să ajungă la școală!

Oradea este un exemplu de buna practică atât în privința performanței, cât și în privința bunei colaborări între autoritățile publice locale și centrale, școală și mediul de angajatori. Mulțumesc domnului Președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, și domnului Primar al Municipiului Oradea, Florin Birta, pentru primirea călduroasă și discuțiile oneste! Felicitări pentru exemplul de implicare în domeniul educațional!”

This post was last modified on aug. 27, 2023, 8:38 AM 08:38

Disqus Comments Loading...