X

Ministrul Muncii: Anunturi de ULTIMA ORA dupa Intalniri cu Reprezentantii Casei de Pensii, AJOFM

Ministrul Muncii aduce in atentia romanilor o serie de anunturi de ultima ora in urma discutiilor avute cu reprezentantii Casei de Pensii si AJOFM-urilor, iar asta pentru ca vorbim despre doua dintre cele mai importante institutii care activeaza in Romania la ora actuala, de activitatea lor depinzand milioane de romani in momentul de fata.

Ministrul Muncii explica mai jos de ce romanii trebuie sa fie foarte interesati de modul in care aceste institutii se asigura ca drepturile lor sunt respectate, ca se gasesc locuri de munca in cadrul tarii, dar si ca pensiile sunt platite in cuantumurile stabilite prin lege, mai multe detalii despre tot fiind disponibile mai jos acum.

““Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă sunt instituții importante care intră în contact nemijlocit atât cu angajatorii, cât și cu forța de muncă. Sunt instituții active pe piața muncii și îmi doresc să îmbunătățim calitatea serviciilor oferite. Știu că pentru acest lucru e nevoie de resurse, iar eu îmi doresc să sprijin ANOFM din toate punctele de vedere.

Căci rezultatele muncii acestei instituții se văd direct în economie”, afirmă ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, după discuțiile pe care le-a avut ieri cu reprezentanții Agențiilor Județene de Ocupare a Forței de #Muncă din toată țara. În acest sens, ministrul Simona Bucura-Oprescu și-a declarat disponibilitatea la dialog.

Si la un #parteneriat care să îmbunătățească activitatea AJOFM-urilor, iar profesioniștii din sistem să poată furniza servicii de calitate și să beneficieze, în același timp, de condiții optime de lucru și de resursele necesare. “Prioritatea mandatului meu este legată de piața muncii. Este foarte important să fim un actor proactiv. Prin ANOFM putem întări partea de politici de #ocupare pentru a întări piața muncii.

Cea mai mare problemă acum este lipsa forței calificate de muncă și trebuie să facem în primul rând educație, să lucrăm integrat și să avem programe de formare adecvate astfel încât meseriile alese de români să răspundă cerințelor reale ale pieței muncii”, a mai declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu. Casa de Pensii este una dintre cele mai importante și mai accesate instituții din România.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, și-a declarat sprijinul total pentru îmbunătățirea activității acesteia. “Casele teritoriale de Pensii gestionează circa 10.000.000 de beneficiari. Vom face în perioada următoare o evaluare a necesarului de resurse, inclusiv cea umană, deoarece îmi doresc îmbunătățirea activității Casei de Pensii, la fel ca și a celorlalte instituții ale Ministerului Muncii.”

This post was last modified on aug. 26, 2023, 9:53 PM 21:53

Disqus Comments Loading...