X

Spania: Anuntul de ULTIMA ORA cu Sansa Uriasa pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Spania este una dintre cele mai mari tari din Europa, detine la ora actuala presidintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, dar este deasemenea si una dintre principalele sustinatoare ale aderarii Romaniei la Schengen, insa trece printr-o perioada politica foarte instabila, dar care ar putea fi de foarte mare folos pentru Romania.

Spania are in momentul de fata un guvern interimar, in urma alegerilor parlamentare de luna trecuta, Alberto Núñez Feijóo fiind nominalizat ca premier de catre regele Spaniei, insa se pare ca sansele sale de a fi votat de Parlament sunt infime, astfel ca Pedro Sanchez si-ar putea continua mandatul, ceea ce este benefic pentru Romania.

Spania poate ajuta Romania sa adere la Schengen, multumita faptului ca detine presidintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, iar Pedro Sanchez si-a aratat disponibilitatea de a face acest lucru, astfel ca daca isi va continua mandatul, e foarte posibil sa putem spera la o aderare in cursul anului 2023, daca si Austria se va lasa convinsa de asta.

“Este mai bine să pierdem o învestitură și nu ca Spania să piardă. Să nu pierdem demnitatea instituțiilor democratice spaniole, securitatea juridică și credibilitatea democrației noastre. Patru voturi departe de o investitură, în timp ce socialistul Pedro Sánchez nu are patru sarcini cheie. O amnistie incompatibilă cu Constituția, un referendum de independență nepotrivit unei țări din Uniunea Europeană.

Cel mai slab guvern pe care l-ar putea avea Spania cu 24 de partide și încălcând încă o dată principiul egalității. Asta nu înseamnă că suntem de acord cu ei sau că acceptăm ceea ce partidul lui Sánchez este dispus să accepte, pentru că noi nu suntem Sánchez. Nu vom accepta licitații sau șantaj ale minorităților.”

This post was last modified on aug. 27, 2023, 7:53 PM 19:53

Disqus Comments Loading...