X

ATENTIONAREA Meteorologica ANM Cod PORTOCALIU de ULTIMA ORA in Romania pe 28 August 2023

Atentionarea meteorologica ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, cod portocaliu de ultima ora in Romania pentru 28 august 2023, aduce in imediata atentie a milioane de romani fenomenele meteorologice care le vor afecta intr-o foarte mare masura activitatea in cursul urmatoarelor ore.

ANM vorbeste mai jos despre coduri portocalii de canicula, cu temperaturi de pana la 39 de grade, si un indice temperatura – umezeala care va depasi pragul critic de 80 de unitati, astfel ca ni se recomanda sa ne deplasam cu prudenta oriunde in tara in cursul urmatoarelor ore.

Avertizare meteorologică COD PORTOCALIU!

Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic accentuat.

Interval de valabilitate: 27 august.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În Maramureș, vestul Transilvaniei, Crișana, Banat, sudul Olteniei și al Munteniei și în nord-estul Moldovei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

COD PORTOCALIU!
Fenomene vizate: val de căldură în intensificare și extindere; disconfort termic accentuat.

Interval de valabilitate: 28 august.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

This post was last modified on aug. 28, 2023, 7:34 AM 07:34

Disqus Comments Loading...