X

Italia: Anuntul INGRIJORATOR al UE de ULTIMA ORA cu Impact pe Aderarea Romaniei la Schengen

Italia este in centrul unui anunt ingrijorator de ultima ora al Comisiei Europene, iar asta pentru ca vobim despre o situatie care are impact inclusiv asupra procesului de aderare al Romaniei la Schengen, iar asta deoarece oficialii de la Bruxelles se uita cu mare atentie la numarul mare de migranti care ajung in tara.

Italia primeste deja intr-o anumita masura ajutorul celor de la Bruxelles pentru a face fata numarului mare de migranti cu care se confrunta, ceea ce este o veste excelenta, insa chiar si asa, e nevoie de mai multe pentru ca situatia sa fie radical imbunatatita, mai ales daca se doreste si aderarea Romaniei la Schengen.

Italia si Comisia Europeana au totusi viziuni diferite cu privire la modul in care ar trebui sa fie abordata problema migrantilor, iar asta pentru ca Giorgia Meloni vrea blocarea tranzitului chiar din tarile sursa si deportarea celor ajunsi in Europa, in timp ce la Bruxelles se merge pe ideea de ajutor si integrare a migrantilor.

“Comisia este conștientă de creșterea sosirilor în centrul Mediteranei și în special în Italia și rămâne foarte îngrijorată. Comisia a colaborat cu autoritățile italiene pentru a ajuta la decongestionarea hotspot-ului Lampedusa, în special prin furnizarea de asistență de urgență pentru a permite transferul pe calea aerului.

A migranților vulnerabili de pe insulă în alte locații de pe teritoriul italian. Comisia este conștientă de presiunea asupra sistemului de primire din Italia, l-a sprijinit în abordarea provocărilor migrației și este pregătită să facă acest lucru din nou. În plus, comisarul (Afaceri Interne) (Ylva) Johansson a oferit sprijin suplimentar autorităților italiene în iulie, când a vizitat Lampedusa împreună cu ministrul de interne Matteo Piantedosi.”

This post was last modified on aug. 27, 2023, 11:18 PM 23:18

Disqus Comments Loading...