Italia: Giorgia Meloni e sub PRESIUNE Uriasa, Anunturi care pot Ajuta Aderarea Romaniei la Schengen

Italia Giorgia Meloni PRESIUNE Uriasa Anunturi Ajuta Aderarea Romaniei Schengen

Italia trece in momentul de fata printr-o criza cu care nu s-a mai confruntat in istoria sa recenta, cel putin nu intr-o asemenea masura, iar premierul Giorgia Meloni a facut o serie de declaratii cu privire la uriasa problema a migratiei, ceea care afecteaza intreaga tara la ora actuala, insa pentru care o solutie simpla nu exista.

Italia vrea in continuare sa se bazeze pe tarile din Africa de Nord pentru a reduce substantial migratia, iar asta pentru ca de acolo vin majoritatea imigrantilor, astfel ca Giorgia Meloni nu renunta la ideile sale de a colabora cu diverse tari africane pentru a reduce migratia in UE, ceea ce in final ajuta Romania.

Italia are planuri ambitioase, insa daca va reusi sa le puna in aplicare, sau nu, ramane de vazut, iar asta pentru ca nu e tocmai simplu sa incheie acorduri cu toate tarile africane cu care doreste, mai ales ca nu toate sunt tocmai agreate de catre UE, si nu toate sunt atat de stabile in aceasta perioada.

“Îmi direcționez mare parte din energia acolo. Cred…, nu sunt convinsa, că singura modalitate de a acționa structural asupra problemei este să discutăm cu țările din Africa de Nord. Actuala criza generata de catre imigratia ilegala impune o implicare a Europei în ansamblu.

Schimbarea de ritm există pentru că astăzi UE discută mai întâi cum să combată imigrația ilegală pe rutele mediteraneene și apoi cum să distribuie migranții. Numai în anii trecuți. s-a discutat această ultimă parte. Este o muncă enormă, lungă. Ceea ce până la urmă ne va da dreptate. Dar între timp trecem prin presiuni foarte puternice și înțeleg că italienii cer răspunsuri imediate.”