X

Ministrul Energiei: IMPORTANTE Anunturi Oficiale de ULTIMA ORA in Atentia Romanilor

Ministrul Energiei transmite o serie de importante anunturi oficiale de ultima ora pentru romanii din intreaga tara, iar asta deoarece le pune in vedere ceea ce ar trebui sa stie cu privire la felul in care se vor desfasura lucrurile in Bucuresti cu privire la furnizarea apei callde, dar si a caldurii, dupa numirea unui noi presedinte la ELCEN.

Ministrul Energiei explica mai jos ceea ce ar trebui sa faca ELCEN in perioada urmatoare pentru a se asigura de faptul ca le ofera bucurestenilor incalzirea si apa calda de care au nevoie, in ultimii ani fiind probleme extrem de mari in Bucuresti din cauza infrastructurii deficitare.

“Știu că multă lume mi-a cerut astăzi o reacție, având în vedere evenimentele din sectorul 1. Nu voi comenta, având convingerea că justiția își va face întotdeauna treaba. Vreau să vă împărtășesc speranța legată de viitorul Bucureștiului. Întotdeauna am făcut echipă cu profesioniști. De aceea, m-am bucurat că a acceptat provocarea de a reveni la cârma ELCEN Claudiu Crețu, un om pe care îl cunosc și îl apreciez de ani buni.

Sunt sigur că împreună putem rezolva măcar o parte dintre problemele termoficării din București, astfel încât Capitala să aibă condiții de trai ca în 2023, nu ca acum un secol, fără garanția apei calde și căldurii în casele bucureștenilor. I-am cerut lui Claudiu Crețu o viziune pentru Bucureștiul Viitorului și asta vom livra.

Marea provocare a ELCEN in prezent este dezvoltarea unor proiecte noi, eficiente, în situația în care astăzi CET Sud și CET Grozavesti au fost puse în funcțiune în 1964. Avem premise să accesăm fonduri europene nerambursabile și să demarăm cel mai ambițios program de investiții din ultimele decenii, inclusiv: 1. Implementarea unei unități de cogenerare de înaltă eficiență în cadrul CTE București Sud.

2. Eficientizarea activității din CTE Grozăvești prin implementarea unei unități de cogenerare în ciclu combinat. 3. Implementarea unor capacități de cogenerare de înaltă eficiență utilizând motoarele termice în CTE Progresu. 4. Implementarea unor sisteme fotovoltaice pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile în toate centralele ELCEN.

Centralele de cogenerare noi vor contribui în mod semnificativ la siguranța și securitatea energetică a Sistemului Energetic Național. Totodată, vor asigura furnizarea sigură și constantă a energiei termice pentru consumatorii racordați la sistemul de termoficare din București. Totodată, ELCEN va trebui să exploreze potențialul geotermal prin dezvoltarea unor proiecte verzi ambițioase. Plus alte inițiative, despre care vom mai vorbi. Va urma.”

This post was last modified on aug. 30, 2023, 9:48 AM 09:48

Disqus Comments Loading...