X

Germania: Decizia de ULTIMA ORA Aplicata, Efect Puternic pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Germania anunta in mod oficial o decizie de ultima ora pe care o pune in aplicare in tara, iar asta deoarece ministrul de interne, Nancy Faeser, a confirmat in mod formal faptul ca incepand de acum atat Republica Moldova, cat si Georgia, sunt desemnate ca tari sigure pentru repatrierea migrantilor cu cereri de azil refuzate de guvernul de la Berlin.

Germania primeste peste 20% dintre cererile de azil de la persoane din aceste doua tari, astfel ca noua clasificare ar trebui sa reduca si mai mult numarul migrantilor ilegali, ceea ce desigur ca poate ajuta aderarea Romaniei la Schengen, din moment ce problema migratiei o impiedica, si genereaza discutii politice majore si complicate in Europa.

Germania a pregatit aceasta decizie importanta timp de cateva luni de zile, dar abia acum o pune in aplicare, astfel ca doar cei care vor avea de acum incolo respinse cererile de azil, vor fi in mod efectiv retrimisi in Georgia si Republica Moldova, insa pentru cei care le-au avut anterior respinse, sunt pregatite alte masuri suficient de controversate.

“Ambele țări vor să devină membre ale Uniunii Europene. În ambele țări, oamenii nu sunt, în general, amenințați cu persecuția politică. Mai mult decât fiecare a zecea cerere de azil respinsă provine din aceste două țări. Astfel, putem reduce efectiv migrația neregulamentară aici foarte rapid.

Așa deschidem oportunități pentru oamenii care doresc să vină în Germania pentru a finaliza o ucenicie sau pentru a lucra – muncitori calificați de care avem nevoie urgentă. În același timp, suntem de acord că cei care nu au dreptul de a rămâne la noi trebuie să fie luați înapoi de țările lor de origine.”

This post was last modified on aug. 31, 2023, 8:14 AM 08:14

Disqus Comments Loading...