X

Ministrul Educatiei: 2 Mesaje Oficiale de ULTIMA ORA ce Transmite Oficial Romanilor din Toata Tara!

Ministrul Educatiei transmite in mod oficial 2 mesaje pentru romanii din toata tara, iar asta pentru ca in atentia tuturor romanilor este adusa vizita pe care Ligia deca a facut-o in Republica Moldova, acolo unde a avut multiple intalniri cu reprezentanti ai sistemului de invatamant, fie ca vorbim despre sistemul universitar, ,sau preuniversitar.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre un parteneriat foarte important din Republica Moldova, Centrul de Inovare din cadrul Universitatii Tehnice a Moldovei, iar separt aduce in atentia oamenilor importanta pe care o are lectura in procesul de invatare, toate detaliile fiind disponibile mai jos acum.

“Vizitele la Universitatea de Stat din Moldova și la Universitatea Tehnică a Moldovei mi-au reconfirmat dorința de reformă a sistemului de învățământ superior din Republica Moldova. M-am bucurat să văd că este apreciată buna colaborare cu universitățile din România și că țara noastră este considerată atât un aliat, cât și o sursă de sprijin. Am avut privilegiul să vizitez și rezultatul unui amplu parteneriat public-privat.

Centrul de Inovare din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, ce are ca scop pregătirea forței de muncă și producerea de capital uman specializat, într-un interval scurt de timp. Este o resursă importantă de pregătire în domeniul tehnologiilor, precum și un spațiu educațional de care beneficiază nu doar studenții, ci și elevii. Voi continua să susțin toate oportunitățile de consolidare a relațiilor dintre universitățile din România.

Si cele din Republica Moldova, prin schimb de bune practici, aprofundarea colaborării în cercetare și crearea de programe comune. Asa cum am afirmat și în întâlnirea cu Domnul Ministru al Educației și Cercetării, Dan Perciun, Romania susține toate proiectele pe care Republica Moldova le consideră prioritare pentru implementarea reformelor în educație și pentru intrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Lectura formează competențele de bază care oferă fundamentul necesar pentru a parcurge un traseu de învățare. Am putut, cu ocazia deschiderii oficiale a Salonului Internațional de carte Bookfest – Chișinău 2023, să transmit aprecierea mea pentru toți cei care fac eforturi să beneficiem cu toții de cărți de calitate. Avem nevoie să facilităm contactul direct al copiilor cu lectura de la cele mai mici vârste.

Pentru că, fără îndoială, lectura este o sursă de învățare esențială pentru a face față provocărilor actuale! Abordată și din perspectiva tehnologiei, devine parte a contextelor noi de învățare. În România, programele naționale „O carte pentru fiecare” și „Vouchere culturale pentru elevi”, prevăzute în noua Lege a învățământului preuniversitar, vor contribui la apropierea copiilor de lectură și de manifestările culturale.”

This post was last modified on aug. 30, 2023, 11:49 PM 23:49

Disqus Comments Loading...